Miért tölt le a torrentem 200-300 kB/s sebességgel, amikor amúgy 300-1000 mbit-es netem van?
A letöltési sebesség az ebben az esetben tényleg nem releváns.
Az, hogy mennyi lehet a max és az aktuális letöltés az más tényezőtől függ. Pl a bankszámládon is lehet milliárdos nagyságrend, de nem töltenek rá annyit :D
Te is tudsz maximálisan annyival letölteni, de:
- Cat 5 kábelt használsz ami nem tudja a gigabitet
- Olyan routert/switchet használsz ami csak 100 megás
- A géped háló kártyája 100 megás
Ezek közül egyik esetben se lesz gigabites net az adott eszközön.
Ezen felül van az, hogy mennyire van leterhelve a helyi hálód. Vagy az, hogy mennyire van leterhelve a server.
Torrent meg egy extra problémás dolog. A letöltés abból adódik, hogy hány feltöltő van és mennyire vannak lekorlátozva. Én pl nem állítottam be korlátot, de mégis ha valamit egyedül seedelek akkor is csak pár megával viszi. Akkor a letöltés is gyatra lehet.
Pár perc alatt át tudnék nyomni egy 30 gigás fájlt is, de mégse veszi tőlem úgy.
Meg vannak a torrentnek is a korlátai. Akkor jó a letöltés, ha többen akkár 100an is seedelnek.
Speedtest.
Nekem 500 mbit/s, haveromnak 90 mbit/s
*UGYANAZ A TORRENT FILE*
Nekem 30 kB/s
Neki 10-12 mb/s
... :) szóval nálam van a baj.
Wifin a 100 lakásos panel közepén 2,4-en..??????
Nem torrentel mérünk netsebességet.
Ha te letöltesz valamit, megnézed, hogy mennyi... Oké...
Utána haverod is letölti megnézi, hogy mennyi... Akkor már te is seedeled ugyan azt a torrent fájlt. Meg nem mindegy, hogy adott pillanatban hányan seedelik. Nálam is van olyan mikor hiába seedelek valamit, mennem kell, laptopot kikapcsolom összepakolom és viszem magamammal. A torrent az nem az, ahol pontosan lehet mérni a letöltési sebességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!