Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem lehet bekapcsolni a...

Miért nem lehet bekapcsolni a wifit a laptopomon?

Figyelt kérdés
Na szóval az a helyzet hogy ma feltelepítettem pendrive-ról a windows 8.1-et, de nincs wifi a gépen. Nem az hogy nem látja a routert, hanem az hogy be se lehet kapcsolni a wifi funkciót. Csak ethernettel lehet csatlakozni. Mi erre a megoldás? Olvastam hogy iPhon-okon is van ilyen néha, és akkor vissza kell állítani a gyári beállításokat az iphone-on. De windows-on ez elég sok idő lenne, és nem is biztos hogy megoldódna, szóval aki ért is hozzá az segítsen kérem. Mit tegyek hogy megjelenjen a wifi gomb?

2022. aug. 31. 23:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Drivereket fel kell telepíteni. A laptop gyártó oldalán fent van
2022. aug. 31. 23:28
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

Esetleg meg:

Vannak olyan notebookok ahol a Wifi ki/be kaocsolasara kulon gomb/kapcsolo van. Pl mekem is egy regebbi Dell Vostron igy volt. Konkretan egy tolgotahato gombbal lehetett a vezetek nelkuli funkciokat ki/be kapcsolni... ha a Wifi igy ki volt kapcsolva nem volt az az oprendszeren beluli beallitas amive vissza lehetett kapcsolni. Csak a kapcsoloval.

Az ujabbakon az Fn es valami funciobillenytu szokott lenni.

2022. szept. 1. 08:14
 3/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, de egyik sem nyert. Bementem az eszköz kezelőbe, azon belül a hálózati kártyák menübe, és a WirelessLan konkrétan hiányzik. És most pedig csak keresgélek a neten realteket, hátha lesz valami ://
2022. szept. 1. 09:18
 4/11 gentoojedi ***** válasza:
59%
Ha wireless lan hiányzik és nincs ott ismeretlen hardware, akkor nem kizárt, hogy van egy mechanikus kapcsoló a wifinek, amivel le van tiltva és nem érzékeli a windows. Ha nincs ilyen, az sem kizárt, hogy hibás a laptopod.
2022. szept. 1. 09:42
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

#3:

Hatha csak driver hiany akkor.

Van e az Eszkozkezeloben az Ismeretlen eszkozok csoportban valami? Foleg kerdojeles ikonnal?

Ha igen, a Tulajdonsagokban a Reszelek fulon a Hardverazonositok legorduloknel erteket keresd ki.

Ilyesmi a kinezete:

VEN_xxxx&DEV_yyyy

xxxx es yyyy hexadecimalis ertekek.

Na ezt a VEN DEV reszt masold ki es guglizz ra. Ebbol kiderul micsodak az ismeretlen eszkozok. Amihez meg nincs driver telepitve. Es a driver is megkeresheto utana.

2022. szept. 1. 10:13
 6/11 A kérdező kommentje:
Pedig tiszta telepítést végeztem tegnap. Alapból windows 10 volt rajta, de tegnap ráraktam a windows 8.1-et pendriveról rufussal. Szóval nem lehet hibás a laptopom mert a windows 10-en minden jól ment. Annyi hogy amikor telepitettem a windows 8.1-et akkor valami random Termékkulcsot adtam meg amit csak úgy kikerestem a neten, és még nincs aktiválva a windows. De amúgy tiszta minden
2022. szept. 1. 10:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Amúgy tudod mit jelent a driver kifejezés?

Értem hogy tisztán ment fel... De a driver nincs rajta.

2022. szept. 1. 10:52
 8/11 gentoojedi ***** válasza:

Ott kezdjük, hogy megnézed a gyártó honlapján van-e egyáltalán Windows 8.1-re driver. 8.1-et már nem erőltetném, mert megszűnik a támogatása 2023 januárban.

Ha valami nagyon erős indok van arra, hogy 8.1 legyen rajta, de a laptopgyártó hivatalosan nem támogatja, akkor szerencsét lehet próbálni a wifi chipkészlet gyártó honlapján, ha ott sincs vagy nem találod meg, akkor az IObit Driver Boosterrel lehet szerencsét próbálni.

2022. szept. 1. 11:07
 9/11 A kérdező kommentje:

Nahhh, annyira azért nem értek ám hozzá :D

Nem vagyok informatikus. És szerintem nem kell indokot mondanom hogy miért akarom a windows 8.1-et. Egyszerűen akarom és kész! iobit boost driver nem jöhet szóba mert ahoz kéne még egy gép. Driverek keresését már feladtam. Azt se tudom mi az hogy driver :D

Vagyis kb értem hogy miaz hogy driver csak nem találtam a neten semmit. Ha adna valaki egy linket akkor nagyon hálás lennék

2022. szept. 1. 11:22
 10/11 gentoojedi ***** válasza:

"Nahhh, annyira azért nem értek ám hozzá"

Ezt a kérdéseid alapján látjuk.

Kezdjük ott ahhoz, hogy linket tudjunk adni, tudni kellene a laptop pontos típusát.

Egyetlen géppel valóban nem lehet bűvészkedni.

De ha megy a lankártya, akkor egy utp kábellel van neted is és lehet driver boosterezni.

2022. szept. 1. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!