Firefox vagy Edge?
Az Edge megbízható (már) annyira, hogy Firefox kiváltására alkalmas legyen?
Pusztán érdeklődésből kérdezem.
Követés/telemetria érdekel a legjobban. Ugyebár a Win10/11 is elég sok adatot gyűjt (ezért is állítottam be 1-2 dolgot rajta), viszont az Edge szimpatikusabb (gyorsabbnak tűnik/placebo nem tudom).
Megérné váltani?
A zárt forráskódú Chrome egyértelműen kémprogram:
az Edge Microsoft-termék (az Öt Szemek hírszerző szervezet alapító országában székelő, monopolhelyzetű multinacionális giga techcég van mögötte), az Opera kínai nagyvállalat van mögötte és a Vivaldival, a Comodo Dragonnal és az Epic-kel egyetemben mind zárt forrású (így nehéz átellenőrizni) és - a Chrome-hoz hasonlóan - a Chromium motorján alapszanak.
Ami marad, az a Firefox, a Brave és a Tor.
Az Edge Chromium alapú, olyan, mint egy Chrome csak sok dologban rosszabb. Google fiókot sem tudsz szinkronizálni, csak Microsoft fiókot. Én akkor már inkább használnék Chrome-ot, de a Firefox se rossz.
#3 Köszi az oldal :D Ilyen sok hülyeséget egy helyen nehéz néha találni :D
#4 Mikor utoljára néztem, a Firefox több RAM-ot használt, mint a Chrome.. Nekem pedig inkább használjon fel több RAM-ot, mint állandóan töltse újra az oldalakat.
"Ilyen sok hülyeséget egy helyen nehéz néha találni :D"
Miért, tán:
* a Google Chrome nyílt forráskódú lenne?
* a Google nem kapott büntetést a Chrome nyomkövető mivolta miatt (segítek, de: [link] )?
de mindegy, "a tudatlanság = erő!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!