Csak én nem tudom meg Web Scrape-elni a gyk-s kérdéseimet?
A Web Scraper bővítményt töltöttem le, ami egy régi, egyetemi kurzusomhoz kellett. Most van 15 oldal kérdésem az oldalon, és jó lenne lementeni őket. Erre használnám a Web Scraper-t, de egyszerűen nem tudom leokézni az automatikusan kijelölt kérdéseket. Van, akinek sikerül?
(Azért nem kézzel írogatom be egy excel táblába a kérdéseket, mert 15 oldal sok, és egyéb infókat is kigyűjtenék, pl. kategória, válaszok száma, időpont stb.)
Egyetértek a #2-es hozzászólóval: Python nyelv + requests (ez a modul felel a HTML-oldalak lekéréséért) + beautifulsoup (etzzel a modullal lehet a lekért HTML-oldalból kibányászni a szükséges adatokat) modulok -> ezzel már tudsz CSV-be exportálni, de elérhetőek Excelbe exportáló modulok is.
Amire érdemes figyelni: a kérések között hagyj némi időt - pár másodpercet - hogy a Gyakorikérdések rendszere ne érzékelje DOS-támadásnak az automatizált lekérések sorozatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!