Mi lehet ez? Automatikusan likeol random videókat a youtube?
Kb. 100 videót találtam CSAK MOST. A videók nagy része arab videó, zene. Én nem likeolok semmit, sehol. De azt is mutatja a youtube, hogy végig van nézve. Talán feltörtek? nem hiszem, mert 2 lépcsős azonosítás van a csatornámon és nem kaptam semmilyen jelzést hogy valaki be szeretne e jelentkezni vagy valami.
Itt van egy kép róla: [link]
Ennek semmi köze a yt-hoz, hanem valamilyen más oldalon keresztül lájkolod be.
Úgy működik a dolog, hogy ugye mindig be vagy jelentkezve a google fiókodba ami egyben a yt csatornád is, és ha bizonyos oldalakon netezel, akkor ha megnyitsz valamit a kattintással párhuzamosan lájkolod a videót is.
Nyilván a tudtodon kívül történik mindez.
Még 2020-ban tűnt fel, hogy a yt feliratkozásaim között néha feltűntek random indiai, arab, meg a franc se tudja még milyen csatornáknak a videói.
Persze nem én iratkoztam fel ezekre a csatornákra, mégis feliratkozójuk voltam.
Akkor ástam bele magam a témába, és egy reddit fórumon találtam meg azt amit fentebb leírtam.
Szóval ez az egész nagyban függ a netezési szokásaidtól, hogy milyen oldalakon böngészel, mikre kattintasz, milyen (kamu) értesítéseket engedélyezel a weboldalakon, amik nem is értesítések hanem valami böngészős scriptek.
A lájkolás és hogy azt jelzi végig nézted a videót ez a script része, amivel ezáltal jobb helyre sorolja a videókat a yt algoritmusa, ezzel meg nyilván több emberhez jut majd e tartalom.
Ami több valós megtekintést eredményez, ami meg több pénzt generál a reklámbevételekből stb. stb.
Androidos mobilon történt mindez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!