Egy e-mailből IP cím akkor is megállapítható, ha az e-mail szolgáltatónak már nincsenek meg az adott e-mail adatai?
Az érdekelne, hogy úgy tudom, ha küldök egy e-mailt, akkor
annak, aki kapja, a levél fejlécében az e-mailszolgáltató
szerverének IP-je lesz meg. Szóval előbb hozzá kell eljutni, és csak tőle lehet egy konkrét gépig, gép IP-jéig.
De mi van, ha a szolgáltatónak már nincsenek meg az adott e-mail log-jai, adatai ? mert mondjuk 4 évvel ezelőtti a levél vagy ilyesmi.
(Egyébként Magyarországról a gmail meg a yahoo munkatársai elég nehezen érhetőek el . A freemail mnfjuk sokáig őriz adatokat, de a citromail csak pár hónapig. Szóvalegy külöldi szolgáltatót még megkeresni se nagyon lehet. )
Valaki el tudná magyarázni ezt nekem ? köszi.
Csak kíváncsi vagyok amúgy hogy ez hogy működik elviekben.
Egy szó, mint száz: a szolgáltató nem fogja neked kiadni az IP címet.
Erre bíróság kötelezheti, de ők sem fogják ok nélkül.
Na de én nem ezt kérdeztem! Akkor vedd úgy, hogy a bríróság vagy egyéb hatóság kötelezte rá.
Én kíváncsi vagyok, hogy ez hogy van .
Ha nincs meg a log, de
a) már nem is kell hivatalosan meglennie (pl. egy adott időn kívül), akkor semmi nem történik
b) még meg kéne lennie, de nincs, akkor kap egy olyan bírságot a cég, amit egy életre megemleget.
Ha bírósági határozat van, akkor nem (sem) te veszed fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, hanem a rendőrség/végrehajtó szervek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!