Hány éves korotokban lett Facebookotok és Instagrammotok?

10 éves koromban jelentkeztem fel instagram-ra
Facebook-ra pedig kb 12-13 évesen

Én hardcore IT-s vagyok. Igaz az idősebb fajta 40+. De sosem vonzott a közösségi médián való "élet". Van FB profilom. Amire néhány érdekes utazós képemet kiteszek úgy, hogy én nem is vagyok rajta. És nem érdekelnek a lájkok, meg ilyenek. Néhány emberrel a Messengert kapcsolattartásra hazsnálom. Meg képben lenni nagyjából melyik ismerősömmel mi van.
De hogy még azt is kiposztoljam hogy hánytam egyet... Nem is értem.
Szerinetm 20 év alatt inkább káros mint hasznos. Főleg hogy legtöbb fiatal azon próbálja az "értékét" felmérni, hogy hány követője van. Aztán belemegy egy olyan versenybe, ami abba torkollik, hogy elszakadva a valóságtól, már nem is azt mutatja magából ami van. Egy kirakatversennyé alakul az egész. Aki meg alulmarad a kirakatversenyben, lelkibeteg lesz, kiközösítik. Undorító és beteg az egész...
Szoktam is mondani a tipikus Instagramos, "mutogatós" emberkékre. (Tisztelet a kivételnek). Igazából azt mutatják meg ott magukból, ami valójában nincs is. Amit csak szertnének elérni. Boldogság, jólét, irigylésre való élet. És valójában pár százaléka ha igaz a "kirakatnak". Szörnyű...

Facebook: 13 évesen
Insta: 17 évesen
Asszem mindkettő akkortájt jött be. Iwiwem meg myvipem volt előtte.
Most 26 éves vagyok.
Szerintem onnantól ideális, hogy a gyerek rendelkezik megfelelő értékrenddel és kellően tájékozott abból a szempontból, hogy mire kell vigyáznia egy ilyen felületen, milyen tartalmat ne osszon meg, stb. Szerintem egy értelmes 10 éves gyerek ezt képes felfogni.
Szülői odafigyelés kell, nem bizonyos életkor.
Facebook 14 évesen.
Instagram soha, mivel nem látom értelmét.
Facebook: 10évesen
Instagaram 12évesen de 15 éves korom otta használom fojamatosan elötte csak volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!