Melyik a legpontosabb IP-cím helyzet meghatározó oldal vagy program?
"Nincs ilyen."
De van! A filmekben! Ott még azt is megmondják, hogy a gép az asztal melyik oldalán van!
Melyik filmet nézted kérdező?
Pusztán az IP cím alapján meg lehet határozni a szolgáltatót és általában a várost, de semmi közelebbit, sőt, még a város sem pontos.
Tökmindegy, melyik szolgáltatást használod, mind ugyanazt fogja mutatni, mert ugyanabból az adatból dolgoznak.
#1 és #4 pedig keveri a szezont a fazonnal. Valóban van olyan, hogy nem publikus IP-t ad a szolgáltató (100. kezdetű, szolgáltatói NAT), de adhat publikus IP-t is (egyszerű: ilyenkor a routerben és a whatismyip-n ugyanaz az IP látszik). Attól, hogy publikus az IP még nem biztos, hogy fix, sőt, a legtöbb esetben nem az.
Kérdező: az IP az adott sessiont azonosítja és nem tartalmaz semmit sem a gépedről, sem annak helyzetéről. A szolgáltatók kapnak egy adott címtartományt, amellyel gazdálkodhatnak; ebből adnak egyet a gépednek (mióta elfogytak a kiosztható címek, azóta általában NATolják ezeket, vagyis egy külső címről nem egy gépet, hanem egy egész hápózatot lehet elérni, amelynek egyedi címeit az ISP routere osztja ki).
Az ilyen szolgáltatások arra képesek, hogy a külső címről megállapítják, melyik ISP oztotta ki neked és megkérdezik a szolgáltatót, hogy a kérdéses címtartományt melyik földrajzi hely ellátására használja. Aztán hogy az mit válaszol erre, abba sem neked nincs beleszólásod, sem a lekérdező nem tud meggyőződni a kapott adatok valódiságáról...
15
De jó, hogy ezt leírtad én meg most pont olvastam. Mivel nem értek hozzá nem értettem ha nem törték fel a Fb oldalamat, miért ír Monorierdő bejelentkezést arra amikor én lépek be úgy Budán lakom x kerületben...de volt már Törökbálint is. Olvastam régebben is, hogy nem mindig a pontosat írja, de akkor is megállt a szívem egy pillanatra. Amúgy miért van ez ennyi km különbséggel "érzékel"?
( Upc illetve már Voda, de gondolom ilyen szempontból mindegy melyik Szolgáltató)
Köszönöm válaszod, de én semmilyen "keresőt" nem használtam csak FB-on belül néztem rá a bejelentkezési adatokra így tűnt fel.
Ettől függetlenül értem, amit írsz...logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!