Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mióta van a sima mosolygós...

Mióta van a sima mosolygós smiley-nak (🙂) negatív jelentése?

Figyelt kérdés
Ezt tényleg mindenki más értelmezésben használja manapság?
2022. júl. 21. 10:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
FWP.
2022. júl. 21. 10:46
 2/12 P.O.C. ***** válasza:
68%

A kontextustól függ a jelentése. De főleg a fiatalabbak használják negatívként is. Aki a 90 -es években szocializálódott a netes kultúrába, az még mindig pozitív csak értelmezésben használja.

Ha ha pl vitatkozol valakivel és közben használod, az mindig azt jelenti "b**zódj meg!" vagy "Túl hülye vagy ahhoz, hogy erről vitatkozzak veled.." stb.

2022. júl. 21. 10:48
 3/12 anonim ***** válasza:

Alapvetően nincs.

De mint ahogy a való életben van egyfajta "kínos mosoly", úgy ugyanez online is értelmezhető. Pl. amikor valakitől konkrét választ várnék, de csak egy mosolygós szmájlit küld helyette, annak lehet negatív jelentéstartalma is.

2022. júl. 21. 10:58
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Ez még elmegy :) tényleg egy kis boldog arcocska. Ez is full aranyos ☺️, 😊.

De ez 🙂. Tényleg kissé furcsa. Soha nem is szerettem használni. Ha :) erre behelyettesítette, akkor inkább a :D gépeltem, mert sokkal barátibb.

Több haverom se tudja hova tenni azt a smileyt. Mikor meg csak annyit ír vissza valaki, na attól tényleg falra lehet mászni.

Így is kapta meg a negatív jelentést. Pedig én is még az msn korából származom, ahol még nagyon menők voltak ezek. Netről százával szedtük le és küldözgettük egymásnak, hogy neked van ilyened??

2022. júl. 21. 10:59
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Én sosem küldtem negatív értelemben senkinek 🙂 szmájlit (bocsánat, emojit, mert újabban így hívják). Nálam ez csak simán a mosolyt jelenti, tökéletesen ugyanaz, mint ez: :)
2022. júl. 21. 11:21
 6/12 anonim ***** válasza:
27%

bakker, alapvetően nincs??? :D komemntelő..

még az életben is van negatív jelentése ha szarkasztikusan mosolyogsz meg a másik pofájába nevetsz. Szarkazmus, meg k anyád fej. Amúgy én rendszeresen használom pozitív értelemben, és a legtöbb csaj ugat miatta, mert ugye ők flegmák és csak beszólásra használják, és úgy értelmezve kapják :D

😊 ez teljesen mást jelent, plusz a smile smiley szmájli az meg sztem az emojik alá tartozó dolog, nem új név az emoji. Az emoji az emoticon emote icon szavakból származik, vagyis az érzelem kifejező ikonokból, és a smile smiley meg mosolygást, mosolygósarcot jelent. Mi suliban is "szmájlit" smiley pecsétet kaptunk jópontként pl.

25/F jó öreg msn korából szintén.

2022. júl. 21. 11:26
 7/12 anonim ***** válasza:
85%

Amikor bejöttek ezek az emojik, mindenki szmájlinak hívta őket, és később lett emoji a nevű.

33/F

2022. júl. 21. 11:30
 8/12 Shaddark ***** válasza:
22%

Semmióta.

"és a legtöbb csaj ugat miatta"

Nah, ezeket érdemes messziről elkerülni...

Amúgy meg csak mint az életben. Ha hülyeséget mond valaki és te megmosolygod, ilyen van. De attól a mosoly még nem egy negatív vissza jelzés, mindenki magának teszi azzá ha az egója nagyobb mint az esze.

2022. júl. 21. 11:36
 9/12 anonim ***** válasza:

A közmegegyezés szerint ez egy negatív kép, mert egy tipikus hangulatot/reakciót jelképez. A pozitív mosolynak is van jele, és a negatívnak is. Az, hogy miért létezik negatív jelentésű mosoly: a nonverbális kommunikációban ez is kifejlődött.

Az viszont az összes emoji-ra elmondható, hogy az általános jelentés mellett mindenkinek lehetnek egyéni értelmezései és aszerint is használhatja őket, és ezt mások félreérthetik.

🙂 Slightly Smiling Face: "Conveys a wide range of positive, happy, and friendly sentiments. Its tone can also be patronizing, passive-aggressive, or ironic,"

[link]

Még a hivatalos leírás sem egységes róla, mert a kontextus határozza meg a jelentését, hogy pozitív vagy negatív.

2022. júl. 21. 11:45
 10/12 Alex Fly ***** válasza:

Itt alapvetően az a helyzet, hogy az utóbbi években minden lamer rászabadult a Netre és fogalmuk sincs arról, hogy a web2 előtt is létezett egy internetes kultúra, amit mindenkinek illett ismernie.

Jelenleg a felhasználók minimum 95%-ának fogalma sincs arról, mi az a Netiquette, nem tudja mi az a smiley (vagy más néven emotikon), a rövidítések, stb.

Nekik találták ki az emojikat és készen kapták hozzá a jelentést is - ami jelen esetben negatív.

2022. júl. 22. 12:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!