Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudok OAuth2 protokolla...

Hogyan tudok OAuth2 protokollal Google mail-feed-atom adatot lekérdezni?

Figyelt kérdés

Linux alatt, bash (vagy valamilyen) szkript nyelven. Találtam jó pár oldalt, konkrét leírást is, de nem működnek. Van valakinek ilyen működő szkriptje?

Jelenleg olyanom van, hogy Google 'Client ID' és 'Client Secret'. Első lépésben ha jól értem, ezzel kellene 'Authorization Code'-ot kinyernem a guglitól, de egyszerűen nem megy. :(

2022. jún. 21. 20:17
 1/5 A kérdező kommentje:

Például ezzel is próbáltam, az 'Obtain "Authorization Code"' résznél lévő linkkel, a [client_id]-t lecserélve a sajátomra. A Google visszautasította.

[link]

2022. jún. 21. 20:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, van-e egyszerűbb megoldás, de én alapvetően ebből indultam ki:

[link]

Ez alapján kértem meg az access tokent és csinálom annak frissítését, és ezt felhasználva állítottam be a levelezés fogadás/küldés irányát is Linux alatt.

Talán segít valamennyit...

2022. jún. 27. 02:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Végigböngészem, köszönöm!

De szkripted akkor nincs, ha jól értem. :(

2022. jún. 27. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:

A link, amit írtam fent, tartalmaz scriptet.

Konkrétan crontab időzítéssel futtatok egy saját scriptet, aminek lényege, hogy gyakorlatilag lefuttatja az a scriptet, amit a leírás tartalmaz:

"fetchmail-oauth2.py -c "/útvonal/config.conf" --auto_refresh"

Ezt eredendően egy "--obtain_refresh_token_file" paraméterrel kellett meghívni, ebből lett egy "refresh" token.

A cron által indított "--auto-refresh" opcióval pedig létrejön egy "access token", és ezt tudom felhasználni fetchmail alatt bejelentkezésre, ill. exim4 alatt szintén.

...viszont Google felületén kellett kezdeni a beállítást, hogy legyen client_id és client_secret a konfigurációhoz.

Nem olyan egyszerű a beállítás, de ezzel a megoldással meg tudom kérni a hozzáférési tokent, és ezzel tudom megcsinálni az OAuth2 azonosítást.

2022. jún. 28. 00:18
 5/5 A kérdező kommentje:

"A link, amit írtam fent, tartalmaz scriptet."

Bocsánat, előbb írtam, mint hogy átnéztem volna a linket.

Köszönöm!

2022. jún. 28. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!