Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van olyan bővitmény Safarihoz,...

Van olyan bővitmény Safarihoz, ami automatikusan kiiktatja a jogos kukiknak álcázott áljogos érdekeket?

Figyelt kérdés

A kukikat már relative könnyen ki lehet kapcsolni 1-1 oldalon, már amennyiben megadják erre a lehetőséget, hiszen Pannóniában továbbra is van rengeteg oldal, ahol nem tudsz mást csinálni, mint elfogadni, mert nem kapsz választási lehetőséget, hogy ki- vagy beikszelj ezt-azt.

Az áljogos érdekeket viszont sajnos egyenként kell kipöckölni. Ez legesleginkább a rezsim által benyelt média oldalaira jellemzőbb. Mondjuk nem az most a lényeg, hogy mit kebeleztek be óegygéék, hanem hogy létezik-e már egy bővitmény Safarihoz, ami automatikusan kiiktatja a jogos kukiknak álcázott az áljogos érdekeket?

Előre is köszönöm.

2022. jún. 14. 09:29
 1/7 Szirty ***** válasza:
49%
Bővítmény ami érdekeket iktat ki? :-oo
2022. jún. 14. 10:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha reklámblokkolókat kifejlesztettek, akkor miért ne lehetne ilyesmit is? :)
2022. jún. 14. 10:59
 3/7 Szirty ***** válasza:
Érdekeket fejlövéssel lehet kiiktatni...
2022. jún. 14. 11:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Régebben használtam az I don't care aboit cookies kiterjesztést, de néhány oldalon nem működtek egyes funkciók miatta és hozzá kellett adni a kivételekhez az adott weboldalt.
2022. jún. 14. 11:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, vedd be a reggeli gyógyszereidet!
2022. jún. 14. 11:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Nos...

1. Kezdjük ott, hogy Pannónia, mint közigazgatási egység kb. 1590 éve nem létezik már. Tudom, változnak az idők...

2. A kuki egy kicsit mást jelent, és másik kategóriában kell róla kérdezni. ;-) Magyarul helyesen: süti. Vagy kicsit régebbi szóhasználattal: bitsüti.

3. " továbbra is van rengeteg oldal, ahol nem tudsz mást csinálni, mint elfogadni, mert nem kapsz választási lehetőséget, hogy ki- vagy beikszelj ezt-azt"

Igen, ez így van. Egyelőre a weboldal készítőjének joga eldönteni - bizonyos törvényi keretek között -, hogy miket tároljon a gépeden.

4. "ami automatikusan kiiktatja a jogos kukiknak álcázott az áljogos érdekeket"

Akkor kérlek, mondj egy objektív definíciót arra, hogy mi az "áljogos érdek"! Ugyanis egy bővítmény sem fog gondolkodni, pláne nem a te stílusodban.

A lehetséges megoldások:

- Nem használod azokat a weboldalakat. Persze, így az oldalak 99%-ától elesel, de végső soron "megoldás". :-D

- Kezelteted a paranoiádat. Mert ez bizony masszívan paranoia. Bizonyos oldalak enélkül is tudnak rólad mindent, a Gyakorikérdések meg nem azért használ sütiket, hogy a poresznézési szokásaidat megvitassák.

- Használsz valamilyen anonimizálási technikát. Én ugyan Safariban nem vagyok képben, már csak azért sem, mert nincs Linux portja, Macet meg nem fogok ezért venni. :D De biztos ott is van valami privát mód, vagy hasonló.Firefoxon, Chromium-alapú böngészőkön már régóta van. De ha ez sem elég, ott van pl. Operában a beépített VPN (értelemszerűen privát móddal együtt hatékony), vagy pl. a Tor Browser.

2022. jún. 14. 12:34
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves anonim! @6

Nagyon nedves tőled, hogy töriböl is ennyire naprakész vagy. :) Kár, hogy a reális államforma tekintetében az ember mégis Pannóniában érezheti magát. Értsd: papíron demokrácia, valóságban hűbérrendszer.

De tekintsünk el a történelemtől, hisz eme kérdés nem erről szól.

Szóval....

Nem tudom, hol láttál olyat leírva, hogy paranoiás volnék. Kérlek vastag dőlt betűkkel jelöld már ki nekem!! :)

2022. jún. 15. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!