Ha vannak itt youtuberek, meg tudnák nekem mondani, hogy nekik külön van-e személyes privát csatornájuk és külön egy publikus?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy szertnék videókat gyártani, egy egyszemélyes csatornára (korábban már volt dolgom csatornával, de azt másokkal közösen csináltam). Szóval a csatorna neve lényegében az enyém lenne.
Nemrég, amikor egy lejátszási listát nem lsitázottra állítottam, akkor a YouTube publikussá tette a profilom, vagyis átalakította csatornává.
Azon gondolkodtam, hogy megérné-e erre feltöltenem a publikus videóimat, miközben személyes dolgokra is használom - zene lejátszási lista, videók megnézése, stb. Vagy jobban járnék, ha csinálnék egy csatornát külön a publikus dolgoknak? Az lenne talán egy előny, hogy az aktuális fiókomon keresztül tudnék kommunikálni más tartalomgyártókkal is, és nem kellene mindig azt lesnem, hogy akkor most vajon jó fiókból kommenteltem/like-oltam-e?
Ti hogyan csináljátok/csinálnátok?
Szia kérdező, mivel a lejátszási listák is lehetnek privátok, és a videók is, így másik csatorna létrehozása, abból a célból lenne hasznos, hogy ha el akarod rendezni őket, mármint, nem egy csatornára halmozni mindent.
Egy ötlet, ugye írtad a kérdésbe, hogy a kommunikáció néha összekeverhető, két profilból, hogy jó profilból kommenteltél/like-oltál e. A megoldás erre, egy másik böngésző, mivel lehet témákat alkalmazni böngészőknél, így megkülönböztetésre is használható.
Firefox, Brave, OperaGX, én ezeket ajánlom, a Chrome-ot is használhatod, ugyanakkor, ha a rendszer kifagyna, a chrome valamiért, nagyobb eséllyel töröl magából mindent meghibásodás végett.
Neked kell tudni, hogy számodra mi fontos, mi mennyire és hogyan működik, mit akarsz elérni.
Lehet értelme külön publikus és nem publikus csatornát csinálni és a dolgaidat érdemes lehet ennek megfelelően külön feltölteni. Ami publikus, azt a publikus csatornára teszed, ami nem publikus, csak a családnak, barátoknak akarod megmutatni, vagy csak magadnak töltöd fel archívumként, azt meg a privátra töltöd fel.
Hogy más csatornákat melyikkel nézel, kedvenceket, egyebeket melyikkel mentesz, az lényegében mindegy. Kommentelésnél érdemes először mérlegelni, hogy akarod-e, hogy tudják, hogy ki kommentelt és azonosítsák a válaszod a nyilvános csatornáddal, vagy sem. Helyzettől függően a kommentek akár reklámozhatják is a csatornádat (főleg, ha értékes, értelmes kommenteket osztasz meg olyan témákban, amikről vannak videóid, amik további értéket nyújtanak az embereknek), de lehet akár hátránya is.
Az #1 által javasolt több féle böngésző valóban segíthet megkülönböztetni, hogy mikor melyik fiókot használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!