Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha a szomszédom wifijét látja...

Ha a szomszédom wifijét látja a wifis laptopom és rácsatlakozok (jelszó nélküli - 3mbit jön), azt jelzi-e neki, hogy valaki rácsatlakozott a wifijére, és ha igen milyen módon (IP cím, gép név. )?

Figyelt kérdés

lehet bármilyen (jogi, rendőrségi) bajom belőle később?

köszi

2010. szept. 18. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha ilyen gyökér, hogy nem védi le akkor én már csak azért is rajta lógnék és arról töltenék mindig!!! Mond meg neki, hogy idióta! Én üzenem!

Amúgy semmi, mert nem jelzi, ráadásul ha nem gondoskodik a védelemről akkor nem háborodhat fel, mert nem törted fel, hiszen felengedett...

2010. szept. 18. 18:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha kicsit is ért a dologhoz, feltűnik neki, hogy nem 3 Mbittel jön neki a net, hanem csak másféllel. Viszont ha egy kicsit is értene a dologhoz, le volna védve a cucc. Ha értene hozzá, biztos meg tudná nézni, hogy ki lóg a hálózaton, de hát ha nem is jelszavazza le, akkor tök zöldfülű lehet a témában :)
2010. szept. 18. 18:51
 3/9 anonim ***** válasza:
hol laksz ? mert remélem nem az én netem akarod szívni :D
2010. szept. 18. 18:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Mivel a törvény az év eleje óta nem engedi magánembereknek a wifi jelszavaztatását ezért látja persze. A wifi-d nevén kivül nem lát semmit.
2010. szept. 18. 19:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ilyen gyökér, hogy nem védi le akkor én már csak azért is rajta lógnék és arról töltenék mindig!!! Mond meg neki, hogy idióta! Én üzenem!

Amúgy semmi, mert nem jelzi, ráadásul ha nem gondoskodik a védelemről akkor nem háborodhat fel, mert nem törted fel, hiszen felengedett..."

No hát micsoda érett, meggondolt hozzászólás. Én meg akkor felmegyek hozzátok mondjuk és kirabollak, levágom pár ujjad, felgyújtom a házad és vígan kijövök. Persze egy szavad sem lehet, hát lazán berúgtam az ajtót, költöztél volna atombunkerbe ugye...

2010. szept. 18. 19:36
 6/9 P.O.C. ***** válasza:

Pedig az első válaszolónak igaza van! Tényleg egy gyökér!

Kézikönyvben több helyen is kiemelve felhívják rá a figyelmet. Ráadásul, aki rácsatlakozik teljesen legálisan használja a Internetét, mert csak akkor számít bűncselekménynek, ha egy levédett hálózatot tör fel valaki.

Ha egy kicsit ért hozzá, akkor a router menüjében számos helyen nyoma van. Pl.: a DHCP kliens lista a fizikai és logikai címeken kívül, a host neveket (számítógép név) is kiírja, szóval ajánlatos olyan nevet adni a gépednek amiből nem lehet következtetni semmire.

2010. szept. 18. 19:48
 7/9 yuda ***** válasza:

Létezik külön program,de kevesen használják-többnyire ott látható,amikor bemegy az ember direktbe a wifi beállításokhoz,de ha arra nincs oka,nem veszi észre -a sebesség sem mindenkinek egyaránt fontos,tehát ez sem ok hogy észreveszi -lehet sokan ezért szidják a szolgáltatót-közben meg valaki csórja a netét azért kevesebb.

A jelszóvédelemról: sok esetben angol a mellékelt leírás és a wifi beállítás menűje is -ne gyökerezzük le,aki ne tud még angolul szerintem -maradjunk a jóhiszemű, vagy naív szónál-az kifejezőbb.

2010. szept. 18. 19:54
 8/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, de egy új kérdés!:

laptophoz lehet wifi antennát csatlakoztatni, hogy erősebb legyen a jel? Ha hozzá lehet csatlakoztatni, azt milyen csatlakozón keresztül csatlakozik (usb?)?

2010. szept. 19. 18:36
 9/9 P.O.C. ***** válasza:

Magához a laptop integrált Wi-Fi apateréhez nem lehet külső antennát csatlakoztatni. Viszont léteznek olyan USB-s adapterek amiknek leszerelhető az antennája, és kicserélhető egy erősebbre. (De ebben az esetben természetesen nem az integrált Wi-Fi-t erősíted, mert teljesen különálló külső Wi-Fi adapterről van szó)

Ilyen például:

[link]

[link]

Vagy dokkoló állvánnyal:

[link]

Gyárilag csak 2 dBi nyereségű antennát tartalmaznak, de pl.: ilyenekre simán lecserélhető:

[link]

[link]

2010. szept. 20. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!