Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha van egy régebbi tv-m ami...

Ha van egy régebbi tv-m ami nem wifis (kábellel lehet netezni rajta), akkor meg lehet oldani valahogy a netezest ha nincs wifim?

Figyelt kérdés
Itthonra veszek másik tv t és ezt a régebbit elviszem a szalonomba. Ott nincs wifi egyáltalán, viszont nekem van korlátlan mobilnetem. Esetleg nincs valamilyen kütyü amivel meg lehetne oldani a netezést? Tv okosito úgy tudom nem lenne jó mivel ahoz is kell hogy csatlakoztatva legyen a tv wifire. Érteni nem nagyon értek ah ilyesmihez bármilyen segítséget megköszönök!

2022. máj. 31. 14:55
 1/2 anonim ***** válasza:
38%
Ha van rajta USB csatlakozó akkor Wifi antennát/USB vevőt tudsz belerakni. Úgy fogja fogni a Wifit. Telefonodon ha van Hotspot akkor tudsz Wifit csinálni a mobil netből és úgy működni fog, bár kicsit lassan.
2022. máj. 31. 15:02
 2/2 P.O.C. ***** válasza:
87%

Arra ügyelj hogy ezek a Smart TV -k nem kezelnek csak úgy bármilyen random USB Wi-Fi adaptert. Gyártóspecifikus a dolog. A kompatibilis saját Wi-Fi adapterieket meg elég borsos áron mérik a TV gyártók.

Azon belül is általában csak azokat a típusokat kezelik, amik a kézikönyvben szerepelnek.

Megoldás lehet még az Access Point (vagy AP funkciókkal rendelkező router), amit kliens módban konfigurálsz a telefonod Wi-Fi -jéhez, és LAN -on összekötöd azt a TV -vel.

Ennek beállítása viszont nehézkes lehet alapszintű hálózati ismeretek nélkül.

A legjobb módszer talán egy Androidos TV BOX lenne. A belépő szintűek nem drágábbak egy Wi-Fi adapternél. Függetlenek a okos TV rendszertől, mert sajátjuk van. Van bennük Wi-Fi is.

2022. máj. 31. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!