Spam leveleket kapnak a mail címemről az ismerőseim. Hogyan állíthatom le? Miért van ez?
sziasztok! a régi net szolgáltatásomat felmondtam (chello), de valszeg még megvan a postafiók, ahonnan spam-üzenetek ömlenek. Mit tehetek ellene? nem vagyok egy számtek-zseni :(
köszi a segítséget!
Tulajdonképpen semmit... Az e-mail címed, és valószinűleg a névjegyzéked bekerült egy listába, valószinűleg vírus vagy trójai fertőzés során. Onnan töröltetni nem lehet. De az is lehet, hogy az ismerősödnél történt meg ugyanez, és még a régi címed volt neki a listájában. És most úgy kap leveleket, mintha a te címedről küldték volna neki. Ez gyakorlatilag arra jó, hogy a levél ugyebár ismerőstől jött, tehát megnyitható lenne. Tartalma viszont minimum kétes, ha csak spam akkor még örülni is kell neki. Mi, magyarok még viszonylag jó helyzetben vagyunk, ugyanis egymás közt magyarul levelezünk, a spamak 99%-a viszont angol nyelvű, kivéve a "Szia megígértem neked hogy átküldöm a linket, xxx.smsweb.hu, puszi jó volt az este" típusúak. Na ezeket egyesével kötözném ki egy fához és olvasnám fel nekik az összes levelüket.
Azt még nem írtam, hogy az e-mail technikája olyan, hogy erre a célra létrehozott programmal sajnos könnyen megoldható, hogy az üzenet feladójának bármilyen, akár kamu címet is be lehessen írni (igazából megoldható bármelyik levelezőprogrammal is). Mint ahogy postai levélre is azt írhatsz rá feladónak, akit csak akarsz. Így lehetséges, hogy az ismerősöd úgy kap levelet, mintha te írtad volna.
semmit.
az e-mail feladója pontosan úgy működik, mint a normál postai levél feladója. Azt ír az ember amit akar. Nincs semmi ellenőrzése. (maximum annyi, hogy e-mail címnek néz-e ki) Semmi köze a te postafiókodhoz (valószínűleg meg sincs már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!