Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a franc baja van már...

Mi a franc baja van már megint ennek a hulladék yettelnek?

Figyelt kérdés
Ma home office-ból lennék, hogy délután időben elmehessek időpontra, erre ez a tetves yetteles otthon netes hulladék már megint nem működik... Azt irja sim kártya csatlakoztatva, kap ip címet (nem csak helyit), de netet meg nem éri el... Mi a franc van már megint? Rohadtul itthonról KELL ma dolgoznom, nem vagyok hajlandó 2 órát vonatozgatni azért hogy bemenjek és vissza, hogy beérjek időpontra, mert a yettel hozza a jó magyar minőséget...
2022. máj. 27. 05:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyenen nem idegeskedem. Ha nincs netem, akkor szólok a munkáltatónak, hogy home office munkafeltételeit nem biztosítják, így nem tudom ellátni a munkámat. Pont.

Fezessenek nekem jobb netet.

Most egy kamionos nem kap pénzt dízelre a cégtől, mégis hogy szállítson?

Ha nem fogja fel a munkáltató, az nem a te sarad, ha nem tudsz dolgozni. Én ilyenkor leugrok boltba, kiteregetek és minden más hasznos dologgal elütöm az időt.

2022. máj. 27. 06:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Te vagy az, aki múltkor is itt idegbajt kapott a Yettel karbantartása miatt?

Arra egyébként nem gondoltál, hogy szolgáltatót válts, ha ennyire nem vagy elégedett?

Az írásod alapján pedig nem KELL otthonról dolgoznod, hanem otthonról AKARSZ dolgozni, mert NEM AKARSZ vonattal utazni. Nem egészen ugyanaz a két dolog. ;-)

Itt is elmondom, amit az előző kérdésedhez írtam: ha valami a munkához kell, abból jó, ha van "biztonsági tartalék". Létezik másik szolgáltatónál feltöltőkártyás mobilnet. Feltöltöd párezer forinttal, aztán ha valami gáz van, akkor ott van tartaléknak.

Vagy amit már akkor is mondtam, hogy köttesd már be azt a nyamvadt vezetékes netet! Hiába elég megbízható már a vezeték nélküli technika, azért a jól bevált fix kábelnél semmi nem stabilabb. Nekem Telekomos vezetékes netem van, és bár magát a céget gyűlölöm, de a szolgáltatása jó. Az utóbbi egy évben összesen kétszer fél óra, előre bejelentett karbantartás idejére volt kiesés, az is éjszaka volt.

#1: Ez így igaz, de itt nem az a helyzet - legalábbis a kérdező megfogalmazása alapján - hogy köteleznék home office-ra, hanem az, hogy ő nem hajlandó a helyszíni munkavégzésre. Ez esetben, amikor lehetőség van a helyszínen megjelenni, és a munkaszerződésében nincs rögzítve, hogy távolról KELL dolgoznia, a munkáltató nem köteles biztosítania sem az otthoni internetét, sem a számítógépét. Biztosíthatja, de nem köteles rá.

2022. máj. 27. 09:41
 3/4 A kérdező kommentje:

#2 első poszt amit kitettem, 2 hónapja vagyok yetteles, azelőtt vodás voltam, de jobb ajánlatai voltak a yettelnek, így az itthoni net úgy döntöttem yetteles lesz.

A szolgáltatót hívtam, mert az elmúlt 2 hónapba 2x kellett cserélni, egyszer a kártyát egyszer az eszközt úgy, hogy senki nem nyúlt hozzá sose, ők pedig csak azt ismétlik, hogy "eszköz hiba előfordul". Persze, ez így van, de hogy ennyiszer ennyi idő alatt az már túlzás...

Home office az alap, én szeretek bemenni az irodába mert kellemes hely, de utazás szempontjából ha nem haza jövök, rossz a közlekedés.

Tehát alap a home office,nem kötelező, de erősen ajánlott, csak kiemeltem, hogy ma kivételesen home office-ból vagyok, nem pedig bentről, az időpontom miatt.

Bekottetni ide nem lehet, mert a lakás tulajdonosa nem egyezik bele, így ez tárgytalan.

Szerződésben nincs szó a munkavégzésre megjelölt helyről, csupán egy részlet a covid helyzetre utalva, miszerint van lehetőség bemenni, de nem elvárt.

2022. máj. 27. 13:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Nos, a helyzet az, hogy ha a szerződés nem írja elő, hogy otthonról KELL dolgoznod, akkor a munkáltató nem kötelezhető rá, hogy biztosítsa számodra a munkavégzés feltételeit. Ettől függetlenül kérheted, de ők meg mondhatják azt, hogy nem teljesítik.

Ha pedig önként vállalt dolog, akkor neked kötelességed a munkavégzés feltételeit otthon biztosítani. Tetszik vagy nem, de a jog már csak ilyen.

A piac meg már csak ilyen. Néha nem biztos, hogy ténylegesen megéri az olcsóbb szolgáltatásra váltani. Ha valami egyszer bevált, akkor háromszor is meg kell gondolni, hogy érdemes-e váltani.

Eszközhiba meg tényleg előfordul, bár tegyük hozzá, ahol minőségi eszközöket adnak a szolgáltatásuk mellé, ott jóval ritkábban. Sajnos több szolgáltató is igyekszik ezen spórolni.

2022. máj. 27. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!