Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Kamu facebookbol irkaltam mi...

Kamu facebookbol irkaltam mi lehet a buntetes?

Figyelt kérdés

irtam egy lanynak a tortenetere vicces emojit es csunyan valaszolt

ossze vesztunk, es szidtuk egymast annyira, hogy mar en letiltottam ugyan, de ok folytattak es azt mondtak, hogy nyomozonak fizettek kifogjak deriteni ki vagyok. elegge felek, hogy ebbol bajom lesz. ha valoban igy van, hogy nyomozot fogadtak, es kiderul, hogy en vagyok akkor milyen bajom lehet belole? elvihetnek a bortonbe ilyen miatt? tenyleg csak vicc volt, de ok nagyon komolyan vettek.

2022. máj. 12. 00:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak rád akartak ijeszteni védekezés szexológiából.

Nem lesz belőle semmi, nyugodj meg. 🙂

2022. máj. 12. 01:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szempontjából*

csak a billentyűzet a telómon átmódosította az írásomat.

2022. máj. 12. 01:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de hány éves vagy hogy ilyenekkel szórakozol? 🤔

De hogy a kérdésre is válaszoljak, nem lesz belőle semmi, gondolom a lány hasonló korosztály lehet mint te, és fingja nincs semmiről, csak rád akart ijeszteni 😅

2022. máj. 12. 01:26
 4/8 anonim válasza:
100%
Lo...szt fognak nyomoztatni mindegyik ezzel fenyegetözik :D Nyugodj meg a rendörök nem ezzel fogják az idejüket vesztegetni.
2022. máj. 12. 05:51
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
Na, mész a böribe 25 évre, ott fog rádrohadni a műanyag lakat. Kezdd el összepakolni a cuccaid...
2022. máj. 12. 06:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem ütközik törvénybe a közösségi oldalakra hamis adatokkal feliratkozni, ha az harmadik fél érdekeit nem sérti. Tehát ha valaki másnak az arcmását használod, létező ember adatait, az már jogsértés.

A hamis profil alatt folytatott tevékenység is lehet törvényes és büntetendő. Ha saját magadról (az ál-énedről) mesélsz dolgokat, amelyeket csak kitalálsz, az szíved joga.

Hogyha valaki idegennek csak egy vicces ábrát küldtél, ott annak tartalma lehet érdekes. Ha a fogadó fél megbotránkozhat rajta, akkor nem volt helyes.

Pl. ha az ábra egy alak, aki a farkával játszik. Ha csak bukfencezik, azzal nincs gond.

Ha idegen a profilját nem korlátozza ismerőseire, akkor arra bárki írhat. Lehetősége van törölni, vagy tiltani is az illetőt.

Magánnyomozó nálunk nem olyan mint a filmekben. Nem szerezhet meg bizalmas adatokat. Tk. nincs több jogosultsága, mint bármelyikünknek.

Ha ki is derítené, hogy ki vagy, akkor sem adhatja ki az adataidat a te hozzájárulásod nélkül. Szóval, ha tényleg kerestetnek, meglel a nyomozó, és te azt mondod, coki, akkor úgy fogja megírni az igencsak tetemes számlát a csajnak, hogy nem járt eredménnyel.

2022. máj. 12. 07:20
 7/8 anonim ***** válasza:
40%

Sokkal nagyobb bajod lehet abból hogy ékezet nélkül írsz te csöves.

Becsületsértését perelhet. Böri nem lesz belőle, de pénböntetés lehez.

2022. máj. 12. 12:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha nem szegtél törvényt, kizárt, hogy a rendőrök nyomoznának és azt kétlem, hogy bárki is súlyos pénzeket kiadna egy magándetektívre azért, mert valaki beszólt neki Facen.
2022. máj. 14. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!