Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Whish.money nevű oldal megbízh...

Whish.money nevű oldal megbízható kártyás fizetési felület?

Figyelt kérdés

#bankkártya #whish.money
2022. ápr. 28. 21:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem annyira nem tűnik annak.
2022. ápr. 28. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy nincs irányukban bizodalmam.

Az MNB - a pénzügyi szolgáltatókat kis hazánkban felügyelő szervezet - Intézménykeresőjében:

[link]

nem találni (se WHISH MONEY SAL, se a korábbi WOO CASH SAL néven) - a Paypal megtalálható:

[link] Details/Index?LId=190203&EntityType=Institute&expandAccordions=IntezmenyAlapadatok

Bár a Libanoni Központi Bank oldalán:

[link]

szerepelnek, illetve a Linkedinen

[link]

és a Facebookon is:

[link]

fellehetőek, de a domain adatai a domainregisztrátornál keresve:

[link]

rejtettek.

Lehet, hogy Libanonban ez elég, de Európából, kis hazánkból nézve azért nagyobb transzparenciát várna el az ember.

2022. ápr. 28. 22:44
 3/5 Shaddark ***** válasza:

Mert az Amazonnál bérlik a hostot.

[link]

"whish.money" és "woocash.money".

Nekem amúgy rendben lévőnek tűnik (Már jogilag). De én biztosan nem bíznám rájuk az adataimat sem, nemhogy a pénzemet, az egész megoldásnak ilyen "garázscég" feelingje van. Kétlem hogy bármire is vigyázni tudnának. Nemhogy a pénzemre.

Itt

[link]

kapott egy C minősítést, ami egy webáruházuhoz is nagyon kevés szerintem, nemhogy egy pénzzel foglalkozó weboldalhoz.

Az egész úgy néz ki, mintha valakinek eszébe jutott volna az ötlet, aztán szólt volna Juszufnak a szomszéd srácnak, (aki már goldos a lolban ezért biztosan ért az informatikához) aki meg is oldotta ahogyan tudta.

Mivel csak jövőre fogja elkezdeni a szakmát hát így sikerült.

2022. ápr. 29. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem amúgy rendben lévőnek tűnik (Már jogilag)"

Ez elvileg egy pénzzel foglalkozó szervezet. Minden pénzzel foglalkozó szervezetnek - a fogyasztók védelmének érdekében - regisztrálva kell lennie a pénzügyi felügyeletnél (kis hazánkban ezt az MNB - leánykori nevén PSZÁF - végzi).

Megnéztem külföldi pénzügyi felügyeleteknél - sem a németeknél:

* [link]

sem az angoloknál:

* [link]

nem található se "Whish", se "Woo cash", míg a Paypal igen:

* [link] institutDetails.do?cmd=loadInstitutAction&institutId=120761

* [link] firm?id=001b000000Mg3m1AAB

értem én, hogy (feltehetőleg kezdő) libanoni "startup" - vagy mi a fene - de ez engem, európai fogyasztót nem győz meg - ahogy Bejrút betondzsungele:

* [link]

sem.

(Ha valaki érez magában elég elszántságot/tud arabul, utánanézhet a Libanoni Igazságügyi Minisztérium Cégjegyzékében

[link]

a cégnek, hogy létezik-e.)

2022. ápr. 29. 11:38
 5/5 A kérdező kommentje:
fizettem rajta bankkártyával, egyelőre semmi gond nem történt
2022. ápr. 30. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!