Whish.money nevű oldal megbízható kártyás fizetési felület?
Valahogy nincs irányukban bizodalmam.
Az MNB - a pénzügyi szolgáltatókat kis hazánkban felügyelő szervezet - Intézménykeresőjében:
nem találni (se WHISH MONEY SAL, se a korábbi WOO CASH SAL néven) - a Paypal megtalálható:
[link] Details/Index?LId=190203&EntityType=Institute&expandAccordions=IntezmenyAlapadatok
Bár a Libanoni Központi Bank oldalán:
szerepelnek, illetve a Linkedinen
és a Facebookon is:
fellehetőek, de a domain adatai a domainregisztrátornál keresve:
rejtettek.
Lehet, hogy Libanonban ez elég, de Európából, kis hazánkból nézve azért nagyobb transzparenciát várna el az ember.
Mert az Amazonnál bérlik a hostot.
"whish.money" és "woocash.money".
Nekem amúgy rendben lévőnek tűnik (Már jogilag). De én biztosan nem bíznám rájuk az adataimat sem, nemhogy a pénzemet, az egész megoldásnak ilyen "garázscég" feelingje van. Kétlem hogy bármire is vigyázni tudnának. Nemhogy a pénzemre.
Itt
kapott egy C minősítést, ami egy webáruházuhoz is nagyon kevés szerintem, nemhogy egy pénzzel foglalkozó weboldalhoz.
Az egész úgy néz ki, mintha valakinek eszébe jutott volna az ötlet, aztán szólt volna Juszufnak a szomszéd srácnak, (aki már goldos a lolban ezért biztosan ért az informatikához) aki meg is oldotta ahogyan tudta.
Mivel csak jövőre fogja elkezdeni a szakmát hát így sikerült.
"Nekem amúgy rendben lévőnek tűnik (Már jogilag)"
Ez elvileg egy pénzzel foglalkozó szervezet. Minden pénzzel foglalkozó szervezetnek - a fogyasztók védelmének érdekében - regisztrálva kell lennie a pénzügyi felügyeletnél (kis hazánkban ezt az MNB - leánykori nevén PSZÁF - végzi).
Megnéztem külföldi pénzügyi felügyeleteknél - sem a németeknél:
* [link]
sem az angoloknál:
* [link]
nem található se "Whish", se "Woo cash", míg a Paypal igen:
* [link] institutDetails.do?cmd=loadInstitutAction&institutId=120761
* [link] firm?id=001b000000Mg3m1AAB
értem én, hogy (feltehetőleg kezdő) libanoni "startup" - vagy mi a fene - de ez engem, európai fogyasztót nem győz meg - ahogy Bejrút betondzsungele:
* [link]
sem.
(Ha valaki érez magában elég elszántságot/tud arabul, utánanézhet a Libanoni Igazságügyi Minisztérium Cégjegyzékében
a cégnek, hogy létezik-e.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!