Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Új routert (TL-WR840N) hogyan...

Új routert (TL-WR840N) hogyan kell aktiválni?

Figyelt kérdés

A másikat szétverte a vihar. Be kéne üzemelnem. Jelenleg fali kábelről csatlakozom. Valaki el tudná nekem magyarázni szájbarágósan?

Amikor először csatlakoztattam, beírtam a kapott jelszót, de nem tudtam továbblépni.

Elvileg van egy oldal - 192.168.1.1.- de ott is hibát jelez. (A webhely nem érhető el)

Már azt sem tudom, hogy melyik zsinórt hová kell dugni..

2022. ápr. 25. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

1. A bejövő kábelt bedugod a WAN (kék) aljzatba.

2. Egyik LAN(sárga) csatlakozóra kötöd a számítógépet.

3. A számítógépen elindítasz egy böngészőt, és a címsorba beírod:

192.168.1.1 vagy 192.168.0.1

4. Bejön a router beállító oldala. User: admin, Jelszó: admin.

Ezek egyébként mind fel vannak írva a routered aljára.

5. Kiválasztod a Quick Setup-ot. Ez végig visz egy gyors beállításon.

2022. ápr. 25. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A TP-Link oldalán elérhetőek segédletek:

[link]

például egy beállítási útmutató is:

[link]

2022. ápr. 25. 18:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem sikerül.

Nem engedi át egyik böngésző sem a 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 oldalt, pedig elvileg automatikus IP-cím lekérésre van beállítva

2022. ápr. 26. 07:18
 4/5 anonim ***** válasza:

#3: Akkor nézd meg az alábbiakat:

1. Nyiss egy parancssort: Windows 10 esetén a Start menü melletti keresőmezőbe, Windows 7 esetén a Start menüben levő keresőmezőbe írjuk be:

cmd

majd nyomjunk egy Enter billentyűt.

2. A megjelenő fekete ablakba írjuk be:

ipconfig /all

majd az Enter billentyű lenyomása után a megjelenő adatoknál ellenőrizhető, hogy a hálózati interfész (Helyi kapcsolat) kapott-e IP-címet, illetve a router elküldte-e a DHCP-protokollon keresztül az alapértelmezett átjárót (default gateway) és a DNS-kiszolgáló (DNS-nameserver) IP-címét és ha igen, akkor mit:

[link]

3. Ha nem küldte el az alapértelmezett átjáró IP-címét:

* próbáld meg egy másik sárga portba átcsatlakoztatni a hálózati kábelt

* állítsd a routert gyári alaphelyzetbe:

[link]

2022. ápr. 26. 10:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy segíteni próbáltál, így sem sikerült. (átküldte amúgy az IP-címet) A sárga portok váltogatásának az lett a következménye, hogy már az Ethernet-hálózatot se látta. Holnap keresek egy informatikust, aki gatyába rázza. Én ehhez ostoba vagyok.
2022. ápr. 26. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!