Vajon miért mondja nekem egyik nagyon kedves "ismerősöm", hogy a sima mosoly szmájli/emoji az qrvanyázást jelent?
Én egy 50-es muksó vagyok, aki bár fiatalosan gondolkodom és totál képben is vagyok a legtöbb aktuális dologgal a digitalizálódó társadalomban, de kaptam egy fura visszajelzést. Egy új ismerős, egy, a huszonévei elején járó lány, (nem vagyok pedomaci, sokkal inkább afféle "fogadott lányom" hangulatú a barátságunk) azt mondta, hogy a sima mosoly jel a messengeren az egy ilyen szánakozó, lesajnáló, kur.vanyázós jelentéssel bír. Én ledöbbentem, mert az én olvasatomban a mosoly az mosoly, a "mérges fej" az mérges fej, az "ölelés" az ölelés, a szívecske az méginkább a szeretet/"szeretés"-t jelenti, de ez a túlcizellált, túlszofisztikált jelentésbelemagyarázás nagyon távol áll tőlem. Pedig mondom, egyáltalán nem vagyok egy becsökött boomer, de ezt akkor sem értem.
Igaz lenne ez a kificamított jelentéstartalom, vagy a leányzó rosszul tudja?
Hát, ha egy tartalmas üzenetre ennyivel válaszolsz:
:)
Akkor az tényleg azt sugallja, hogy nem igazán érdekelt a tartalma. Amúgy meg pont semmi közünk hozzá.
Mert idióta.
Legrosszabb esetben is finom elutasítást, érdektelenséget jelent, de jellemzően azok körében, akik nem merik a véleményüket nyíltan kimondnai.
Egyébként pedig inkább a "tetszik, de sajnos nem tudok rá mit válaszolni" jelentéstartalma van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!