Protonmail-ről gmail-ra küldött levelekkel ti tapasztaltatok már problémát?
Én időnként azt veszem észre, hogy gmail-esnek amikor protonmail-ről küldök levelet, ergy részük nem érkezik oda. A gmail-es levelezőtárs később, utólag időnként visszajelzi nekem, a másodszor újraküldött leveleim után.
Az illető meg szokta nézni a spam mappáját is, ott se szokott lenni levelem, időnként. Kb 3 levélből kettőt kap meg tőlem, protonról.
Pedig a poroton egy profi, precíz, svájci cég (gondolom részben svájci szerverekkel).
Netán túl van biztosítva -túl biztonságos a proton- és ezért? Default használom FREE változatban a proton-t jelenleg.
Előszöris állítsd be (gmail-ben) hogy a feladótól érkező levelek hasznosak, pl csillaggal jelölje meg. Másodszor illene titkosítást beállítanod, és kérni a protonost hogy titkosítva küldje.
Köszönöm a válaszokat.
Kedves előző, tudsz learást linuxra is a titkosított levélküldéshez? Elsősorban protonmailt használok, és online linuxmint-et.
Ha protonmailt használsz akkor linux alatt is elegendő egy webböngésző.
Ha meg erősebb védelem kell akkor ne protonmailt használj (ahol egy szerveren van a privát kulcsod, ezzel feláldozva a biztonságot a kényelemért cserébe) :(
7/ már leírtam
A titkos kulcs nem nálad van hanem egy idegen cégnél.
- a titkos kulcsal titkosított levél (a titkos kulcs nélkül) ~feltörhetetlen.
- a titkos kulcs birtokában viszont olvasható. A titkos kulcsot csak a jelszavad védi. (ugyanannyira mint egy zip file esetén)
A kulcs jelszavának feltörése miliomod időbe kerül mint a kulcs által tömörített levél megtörése. És még csak nemis értesülsz róla hogy a kulcsodat kikényszerítették bírósági úton.
Ezt a protonmail-re írtad. A gmail-re is így gondolod?
Továbbá jelezted, hogy protonmail esetén szerinted ez a helyzet, nem elég biztonságos. Akkor mit javasolsz proton helyett, ami már elég biztonságos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!