Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől jobb az 1000 mbites...

Mitől jobb az 1000 mbites internet az 500hoz képest?

Figyelt kérdés
Van azon kívül valami más haszna is úgy pár percel előbb töltődik le a film? Miért éri meg jobban a gyorsabb net, vagy ez csak egy parasztvakítás?
2022. márc. 10. 10:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer gyorsabb a maximális elvi sebessége, és ennyi. Átlagos böngészi élményhez a 50 megás net is pont elég, mert nincsenek akkora méretű oldalak, hogy neked több száz megát kelljen egy másodperc alatt betölteni. A streaming szolgáltatók az adás tömörítése miatt nem igényelnek komoly sebességet, úgy tudom a Netflix 4k-hoz 16 megabites netet ajánl a stabil adatátvitelhez.

Ha veszed az átlagos 50 megabitet, akkor az ettől nagyobb sebességnek kb. csak a fájlcserénél van értelme és lényege, hogy egy filmet épp 10, 8 vagy 5 perc alatt tudsz letölteni vagy közvetíteni.

Parasztvakítás nincs benne, nem is tud miben lenni. A 100 kétszer gyorsabb mint az 50, az 500 pedig tízszer. Az az oldal, ami egy 50 megás nettel másfél másodperc alatt tölt be, az 500 megás nettel is ennyi idő alatt fog, mivel a sávszélesség igénye minimális, és te százszorosan meghaladod.

2022. márc. 10. 11:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A sebesség egy dolog, de a sávszélesség még egy. Általában nem 1 ember vagy 1 eszköz használja egyszerre a netet, hanem akar egészen sok is.
2022. márc. 10. 11:02
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Semmi értelme.
2022. márc. 10. 12:10
 4/10 Shaddark ***** válasza:
100%

Előző jól írta, ez háztartásonként van.

Mondjuk papi dolgozik, mama filmet néz 4K-ban, gyerekek játszanak, vagy ők is filmeznek. A mobilok is dolgozgatnak közben, küldik a googlenak hogy ki mit merre ;)

H elosztod 3-4 felé, már nem annyira sok az.

És a 4K azért eléggé terjed, 3 helyen tudsz egy 100as nettel 4K-ban filmet nézni. Egy átlagos családnak simán elkel a 100as net.

"úgy tudom a Netflix 4k-hoz 16 megabites netet ajánl a stabil adatátvitelhez."

"legalább 25" az a 16 :)

2022. márc. 10. 13:12
 5/10 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyire veszed észre, attól függ, hogy mit csinálsz, csinálnak a gépeid.

A lényeg, hogy aki böngészget és megnéz pár videot, és erre elég volt az 500 annak az 1000 nem hoz nagy változást, de ha olyan programokat használ, amelyek gyakran automatikusan frissítenek és ez most zavaró, ott lehet a fele annyi idő alatti elvégzés már sokat számíthat.

2022. márc. 10. 13:13
 6/10 Shaddark ***** válasza:
0%

Az 1000-es viszont, hacsak nem tartasz valamilyen szervert otthon, szerintem is teljesen felesleges.

- 100nak olvastam így elsőre a kérdést :)

2022. márc. 10. 13:15
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Mar meglepődtem. Itthon 1000res net van de 400 körül tud.

Ki se tudom használni, lehetetlen.

2022. márc. 10. 13:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy dologról viszont mindenki megfeledkezett. Általában a nagyobb letöltési sebesség mellé nagyobb feltöltési is jár.

Persze ez nem minden esetben van így és nem is arányosan nő (sajnos), de mivel a feltöltési sebesség pofátlanul kicsi, ezért sokszor nagyobb csomagra kell váltani, hogy valami elfogadható mennyiség legyen az is (mondjuk stabilan egy 20-30Mbit).

Ugyanis a forgalom az nem csak egyirányú. Oké, netflix, youtube, stb.. esetén mondhatjuk hogy az. Bár youtube esetén ha már tartalmat is gyártasz akkor nagyon nem mindegy. Vagy pl szimplán otthonról dolgozol és VPN-en el akarod érni a munkahelyi hálózatot. Vagy videokonferenciát szeretnél tartani... stb. 5-10Mbit-es feltöltési sebesség baromi kevés. Nekem 500/22 van és a 22 az szűkös néha. Olyanról meg ne is beszéljünk, ha családi ház és be van kamerázva és a DVR képét mondjuk távolról is meg akarod nézni.

Szóval igen, a nagy letöltési sebesség parasztvakítás. Viszont az is az, hogy 1-2 szolgáltatón kívül a többség alig ad feltöltési sebességet ami sokszor épp olyan fontos lenne.

2022. márc. 10. 13:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Alapból azért (is) van értelme, mert ez csak a maximális sávszélesség, és nem a garantált. De, persze mindenki igényei egyediek. Sokaknak fölösleges.

4-5 fős család esetében, főleg, ha legalább az egyik 100 GB-os játékokat töltöget le, már nem jön rosszul.

2022. márc. 10. 13:56
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Így mondhatják a 'nagyfiúk' hogy "Az enyém kétszer nagyobb!" 😆
2022. márc. 10. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!