A pcbolt.eu mennyire biztonságos?
2009 óta létező cég van mögötte:
a 2020-as évre adtak be általános üzleti évet záró egyszerűsített beszámolót:
Fenn vannak a Facebookon:
pozitív elbírálással és a Youtube-on is:
https://www.youtube.com/channel/UCegK1wZSqIKjBSFZ-CHx7jA/about
Ha rákeresel a Googleban a cég nevére, akkor is pozitív elbírálást olvashatsz róla:
Van rendes, a weboldal kommunikációjának titkosságát biztosító tanúsítványuk:
Szóval összegészében pozitív róluk az összkép
"Én szeptember 26.-án rendeltem meg, és fizettem ki a pc-m. Azóta nem kaptam meg"
És most november 27 van.
Kettő hónappal(!!!) a megrendelés után.
Azóta nem tettél semmit.
Miközben a bolt legfeljebb 7 munkanap teljesítési határidőt ír:
"Teljesítési határidő
A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 7 munkanap. Az Eladó késedelme esetén a Vevő jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az Eladó a póthatáridőn belül nem teljesít, a Vevő jogosult a szerződéstől elállni. Az egyes szállítási módoknál az általános teljesítési határidőtől esetlegesen eltérő szállítási határidőt minden esetben jelezzük."
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény pedig 30 napon belüli határidőt szab meg, az után elálhattál volna a vásárlástól és visszakérhetted volna a pénzed:
"6:220. § [Az eladó késedelmének jogkövetkezményei fogyasztói adásvétel esetén]
(1) Ha az eladó vállalkozás és a vevő fogyasztó, a felek eltérő megállapodásának hiányában, az eladó a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a vevő rendelkezésére bocsátani a dolgot.
(2) Az eladó késedelme esetén a vevő jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az eladó a póthatáridőn belül nem teljesít, a vevő jogosult a szerződéstől elállni.
(3) A vevő póthatáridő tűzése nélkül jogosult a szerződéstől elállni, ha
a) az eladó a szerződés teljesítését megtagadta; vagy
b) a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben – és nem máskor – kellett volna teljesíteni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!