MediaMarkt-tól PayPal-al rendeltem nagy összegben és 3 hónapja várok. Mármost az a kérdés, hogyha mégse kérem, akkor hogyen kerül visszautalásra? lásd alább a fontos részleteket
Nekem PayPal-on USB-ben volt a pénzem, de fizetéskor forintra átváltotta.
Csak zárójelben jegyze meg, hogy teljesen abszurd számomra, hogy a MediaMarkt 3 hónapja használja a dolláromat, és nem utólag kell fizetni, vagy legfeljebb fele előleg. Ez azért durva amikor ilyen infláció van, de egyébként is nonzsensz. Nem??
De a kérdésem lényege, hogyha elállok most, akkor külön visszautalják forintban egy újabb PayPal utalással a részükről, vagy csak visszavezetik a régit, avagy visszavonják, nem tudom 3 hónap távlatából lehet-e. És mindkét esetben kérdéses, hogy milyen pénznemben. Nem szeretnék veszíteni azzal, hogy most forintot utalnak nekem vissza, amikor dollárom volt.
Az ASZF nem foglalkozik azzal, hogy PayPal szmlád van, és arról indítod a fizetést. A visszautalás arra a számlára történik, amelyikről a pénz érkezett.
De! Mi volt a terméknél szállítási határidőként megjelölve? Ilyen hosszú idő?
Általánosságban az elállási jog 14 nap, ami a termék átvételétől számít. Természetesen nem kell megvárni a megérkezést, előtte is le lehet mondani.
Forintban kapták meg a pénzt, forintban is fogják visszautalni. Nem is tudják máshogy, hiszen a forintszámlára/ról forintban lehet utalni.
A forint romlásáról a MM nem tehet.
"Nem szeretnék veszíteni azzal, hogy most forintot utalnak nekem vissza, amikor dollárom volt."
Bocsika, de amikor a webáruházban rendeltél, ott dollárban volt kiírva a fizetendő összeg?!? Ha ott forintban vetted meg a terméket, akkor ne pampogjál, tisztában voltál azzal, hogy forintban fogsz fizetni. És vásárláskor az ÁSZF-et is elfogadtad (bepipáltad, hogy elolvastad és tudomásul vetted!), csak tojtál elolvasni. Csak kattingatsz, de a felelősséget nem akarod vállalni. Kizárólag magadnak reklamálhatsz - ennyi hiba után...
Ha paypalal fizetsz, akkor a legtöbb esetben az eredeti tranzakciót utalják vissza (refund / partial refund).
Ennek az az oka, hogy a paypal is ad fizetési garanciát, a pénzt fél évig vissza tudod 'kérni' (chargeback)
Ha ők külön utalnák vissza, te pedig ezután az eredeti tranzakciót vitatnád meg, akkor ők kétszer bukják a pénzt.
A fizetésnél pedig te valószínűleg nem $-ban fizettél.
Pontosabban ők kértek mondjuk 800k HUF-t, a paypal pedig a te dollárodat fizetéskor átváltotta HUF-ba.
Szóval ők a pénzt fizetéskor már HUF-ban kapták meg, és nem láttak semmilyen dollárt. (ezt meg tudod erősíteni, ha megnézed az eredeti tranzakciót paypalon, látni fogod, hogy milyen árfolyam váltotta át)
Miből gondolod hogy visszakapod a pénzt?
Személyes átvételt választva nem mentél érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!