Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » MediaMarkt-tól PayPal-al...

MediaMarkt-tól PayPal-al rendeltem nagy összegben és 3 hónapja várok. Mármost az a kérdés, hogyha mégse kérem, akkor hogyen kerül visszautalásra? lásd alább a fontos részleteket

Figyelt kérdés

Nekem PayPal-on USB-ben volt a pénzem, de fizetéskor forintra átváltotta.

Csak zárójelben jegyze meg, hogy teljesen abszurd számomra, hogy a MediaMarkt 3 hónapja használja a dolláromat, és nem utólag kell fizetni, vagy legfeljebb fele előleg. Ez azért durva amikor ilyen infláció van, de egyébként is nonzsensz. Nem??

De a kérdésem lényege, hogyha elállok most, akkor külön visszautalják forintban egy újabb PayPal utalással a részükről, vagy csak visszavezetik a régit, avagy visszavonják, nem tudom 3 hónap távlatából lehet-e. És mindkét esetben kérdéses, hogy milyen pénznemben. Nem szeretnék veszíteni azzal, hogy most forintot utalnak nekem vissza, amikor dollárom volt.

2022. febr. 28. 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Türelmes vagy... :D
2022. febr. 28. 14:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ASZF nem foglalkozik azzal, hogy PayPal szmlád van, és arról indítod a fizetést. A visszautalás arra a számlára történik, amelyikről a pénz érkezett.

De! Mi volt a terméknél szállítási határidőként megjelölve? Ilyen hosszú idő?

Általánosságban az elállási jog 14 nap, ami a termék átvételétől számít. Természetesen nem kell megvárni a megérkezést, előtte is le lehet mondani.

2022. febr. 28. 14:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Több cuccot rendeltem egybe és az egyiket a gyártó nem tudta küldeni. Én értem azt, hogy oda érkezik amiről utaltam, de egyik kérdésemre se kaptam választ. Nem ez volt a kérdés! Még egyszer mondom, a kérdésem az, hogy egy teljesen új visszautalás történik, vagy a régi visszavezetése, mintha meg sem történt volna? Kettő, ha nekem forintba visszautaljék 3 hónap múlva és nem USD-ben vezetik vissza, akkor az nekem hatalmas veszteség, ezt ki fogja megfizetni, hiszen nem teljesítették a szerződéses kötelezettségüket és még 3 hónapig használták is a pénzem.
2022. febr. 28. 15:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél modortalan. Az a te döntésed volt, hogy nem forint számlát használsz. Ennek semmi köze a MM-nak.
2022. febr. 28. 15:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Forintban kapták meg a pénzt, forintban is fogják visszautalni. Nem is tudják máshogy, hiszen a forintszámlára/ról forintban lehet utalni.

A forint romlásáról a MM nem tehet.

2022. febr. 28. 15:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretnék veszíteni azzal, hogy most forintot utalnak nekem vissza, amikor dollárom volt."

Bocsika, de amikor a webáruházban rendeltél, ott dollárban volt kiírva a fizetendő összeg?!? Ha ott forintban vetted meg a terméket, akkor ne pampogjál, tisztában voltál azzal, hogy forintban fogsz fizetni. És vásárláskor az ÁSZF-et is elfogadtad (bepipáltad, hogy elolvastad és tudomásul vetted!), csak tojtál elolvasni. Csak kattingatsz, de a felelősséget nem akarod vállalni. Kizárólag magadnak reklamálhatsz - ennyi hiba után...

2022. febr. 28. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha paypalal fizetsz, akkor a legtöbb esetben az eredeti tranzakciót utalják vissza (refund / partial refund).

Ennek az az oka, hogy a paypal is ad fizetési garanciát, a pénzt fél évig vissza tudod 'kérni' (chargeback)

Ha ők külön utalnák vissza, te pedig ezután az eredeti tranzakciót vitatnád meg, akkor ők kétszer bukják a pénzt.

A fizetésnél pedig te valószínűleg nem $-ban fizettél.

Pontosabban ők kértek mondjuk 800k HUF-t, a paypal pedig a te dollárodat fizetéskor átváltotta HUF-ba.

Szóval ők a pénzt fizetéskor már HUF-ban kapták meg, és nem láttak semmilyen dollárt. (ezt meg tudod erősíteni, ha megnézed az eredeti tranzakciót paypalon, látni fogod, hogy milyen árfolyam váltotta át)

2022. márc. 8. 10:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Miből gondolod hogy visszakapod a pénzt?

Személyes átvételt választva nem mentél érte.

2022. márc. 8. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!