Van olyan weboldal(vagy app) ami egy feltöltött képet felszámozza 1-100ig külön-külön?
Sziasztok, emlékeztek ilyenre?
Ha van is nem tudom,hogyan googlézzam ki, mit írjak be.
Hogy ne kelljen photoshoppolni külön-külön 100 képet.
(Pl.: 100
Kép mentése másként
átírni 99re
Kép mentése másként
átírni 98ra
Kép mentése másként)
Sajnos több százat kellene, később más háttérképpel és ne kelljen vele szenvedni olyan sokat újból.
Programozáshoz nem értek, láttam,hogy Wordben lehetne hasonlót,"csak ott olyan kinyomtatós majd később kivágós tombola szerűség van" ,ami hasonló csak nekem külön-külön képfileként kellene mind a 100.
Köszönöm. :)
Ha jól értem, van 100 képed és azt szeretnéd számokkal feliratozni?
Erre ott van példának okáért az Irfanview vagy az XnView képnézegetők - mind a kettőben van Kötegelt/csoportos konvertálás (Batch convert).
Akkor abból az egy képből képezel 100-at - vagy egy szimpla batch-szkripttel, ami egy ciklussal ( [link] ) elszámol 1-től 100-ig, és a ciklusmagban átmásolja az eredeti háttérképet a ciklusváltozó által meghatározott névre; vagy a Total Commander csoportos átnevezés funkciójával - majd azt arra a 100 képre a #1-es hozzászólásomban említett módon felrakod vízjelként az állomány kiterjesztés nélküli nevét.
Vagy ha már batch szkript: van egy parancssoros képkonvertáló/szerkesztő alkalmazás, az ImageMagick:
amiben van szövegbeillesztésre lehetőség:
az is alkalmazható az előbb említett ciklus magjában - egyszerre megoldva a kép generálásának és feliratozásának problémáját.
Én konkrétan nem tudom 100%-osan eldönteni, hogy a képet tartalmazó file nevében szeretnél számokat látni, vagy maga a kép ábrázolja a számokat...
"...első képen lenne egyes szám a második képen lenne egy kettes szám és így tovább."
Ha egy adott képre szeretnél ráírni számokat, akkor gyorsan így próbáltam:
1.
Parancssorban 100 másolat a képfájlból:
FOR /L %F in (1,1,100) DO COPY "D:\Szamozott kepek\Akarmi.jpg" "D:\Szamozott kepek\%F.jpg"
(ekkor a fájlnevek: 1.jpg - 100.jpg)
2.
Ezután az apró IrfanView programmal, mondjuk a képek jobb alsó sarkára kirakni a fájlneveket (számokat):
3.
Irfanview helyett a FastStone program is tud képet ráírni kötegelten.
4.
Vagy Photoshop-pal is lehet, pl.:
Istenek vagytok, sikerült, köszönöm!
A tutorial kép különösen kircsa. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!