Általában milyen befolyással van az életünkre az internet?
Hadd említsek egy személyes példát!
Pár hónapja kórházba kerültem súlyos COVID-os tüdőgyulladással. Jött a mentő, a helyszíni vizsgálat után közölte, hogy készítsem össze, amit szeretnék a kórházba magammal vinni, mert pár napra egész biztosan be kell feküdnöm. Összekészítettem pizsamát, tisztálkodóeszközöket, és persze a tabletemet. A pár napból égül két hét lett, és az internetnek köszönhetően tudtam tartani a családdal, meg úgy összességében mindenki mással a kapcsolatot. Persze, a telefon is lehetséges alternatíva, de ha van szabad internetelérés, akkor ugyanez interneten megvalósítható teljesen ingyen.
Aztán mivel a kórteremben a tévé csak erősen korlátozott módon volt üzemképes (Duna TV forever!!), ezért tévét is interneten néztem. Ha pedig végképp nagyon nem tudtam mivel lekötni magam, online sakkoztam. A "szokásos" kórházi haverkodás nem volt opció, tekintve, hogy a kórteremből tilos volt kimenni. Nyilán internet nélkül is kibírtam volna, de így jóval elviselhetőbb volt a kórházi tartózkodás.
De általánosságban elmondhatom, hogy (majdnem) minden egyszerűbb és könnyebb lett. 3 idegen nyelvet az internet segítségével tanultam meg. A háromból kettőt idehaza a hagyományos módszerekkel esélyem sem lett volna megtanulni. De más területeken is rengeteget tanultam, amit klasszikus módszerekkel csak jóval nehezebben tudtam volna elérni.
A mindennapi életben lépten-nyomon érezhetjük az előnyét. Ha valami információra van szükségünk, pár perc alatt megszerezhetjük azt. Ez sokszor csak pusztán kényelmi kérdés, de van, hogy akár életet is menthet.
Nem akarom összeszámolni, hogy mennyi időt spóroltam meg azzal, hogy online is lehet banki átutalást kezdeményezni. Nekem nem hiányzik, hogy egy nyamvadt utalásért fél órát várjak a bankban.
Ha pedig oylasmit akarok vásárolni, ami nem kapható a helyi boltokban, pár perc alatt megrendelhetem, akár az ország másik feléről is, és két napon belül kiszállítják.
De olyan apróságokról se feledkezzünk meg, mint pl. az, hogy bármikor megnézhetem az aktuális menetrendet. Persze, papír alapon is megvehetném, de így pontosabb és gyorsabb.
Sorolhatnám még sokáig...
Összegezve: jócskán befolyásolta az életünket az internet, méghozzá nagyrészt pozitív módon.
Persze, azért nem szabad mindent kizárólag erre alapozni. Jó, ha van egy "b-terv" arra az esetre, ha nincs internet.
#7 "Aki rendszeresen használja, annak nagyon. (FB-n lóg folyamatosan pl.)"
Látszik, hogy a látóköröd nagyon szűk, ha szerinted csak a "Facebookon lógás" számít neked rendszeres internethasználatnak.
"Édesanyám azt sem tudja, hogy mi az... Na, Ő él valós életet."
A frászfenét! Nem attól lesz valaki élete "valós", mert elutasít mindent, ami 20 éves kora után terjedt el. (Egyébiránt érdekes, hogy mindenki, aki valami modern vívmányt elutasít, azokat, amik a felnőtté válása előtt jelentek meg, nem, hogy nem utasítja el, de aktívan használja. Kicsit olyan visszás dolog ez.)
"dührohamot kapunk, ha nincs, vagy lassú a szolgáltatás"
Drágám, ahhoz nem kell "függőnek" lenni, az emberi természet már csak ilyen: ha valami nem működik (amiért ráadásul fizetünk is), akkor jogosan neheztelünk rá. Nem csak az internet esetében, hanem mindenhol.
Bocs az offért, de hogy vagy mivel tanultál neten nyelvet?
Én németet próbálok tanulni jó ideje neten, de nagyon nem megy, pedig angolt sikerült könnyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!