Miért van az,hogy akármilyen technikai témában keresek (pl csövek áteresztőképessége, vagy épületek hőtárolóképességgel kapcsolatos kérdései) mostanában egy csomó orosz oldalt dob be a kereső félmagyar nyelven orosz nyelvű képekkel?
Értelmezhetetlenek ezek az oldalak ,ráadásul kapásból
Pl google keresés "csövek áteresztőképessége"
Az első oldal összes linkje félig orosz szöveg. Még az első hogyan-kell.com -ost is ha megnyitom ott is ez a magyarra le googlefordítózott szövegkörnyezet található. Bosszantó nagyon.
Lehet köze az oroszok által kialakított saját internethez? Azt elvileg nekem nem kéne látnom,nem?
Mert megírnak egy cikket egy adott nyelven és lefordítják másik 30-ra (géppel). Összességében amúgy gondolom az oldal látogatottsága (domain szinten) valószínűleg brutál nagy ezért előre sorolja a google. Közben pedig feltételezem tele van reklámmal, ami meg hozza nekik a bevételt. Jó ha az eredeti tartalom egyáltalán saját. Sokszor az is lopott (találkoztam már stackoverflow koppintással is).
Szóval ez arról szól hogy megtalálták a kispakut amivel a google algoritmusát át lehet vágni és előre soroltatni a tartalmadat. Valószínűleg idővel mesterséges intelligencia vagy valami speckó algormitmus segítségével majd kiszűri ezeket a google, addig meg érdemesebb angolul rákeresni mindenre. Más nyelven használhatatlan a google.
#4 Angolul más a helyzet: angol nyelvű oldalaknak alapból (nemzetközileg is) nagy a látogatottsága, tehát azokkal nehezebben versenyez, mint egy magyar oldallal.
példa: [link]
Ja van még egy ötletem. Bár ez sem tökéletes, mert ez viszont magyar oldalt is kiszűrhet sajnos, de félmegoldásnak jó, ha mindenképp magyar találatok kellenek:
Tehát a trükk, hogy az url végére kell írni: &cr=countryHU így csak a magyarországi oldalakat mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!