Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan létezik hogy olyan...

Hogyan létezik hogy olyan facebook hírdetések jelennek meg amikről csak beszélünk?

Figyelt kérdés
Nem tudom mennyi esélye van hogy ez csak véletlen egybeesés... szóval most tűnt fel nagyon hogy a telefonomon furcsa hírdetések jönnek velem szembe facebookon. Az egész ott kezdődött mikor anyukámmal sütöttünk és közben facebookon néztük a videót hogyan is lehet elkészíteni. Közben beszélgettünk erről arról én meséltem neki a sorozatról amit éppen nézek, erre ő pedig elkezdett beszélni arról hogy ő is hasonlót nézett még régebben csak nem tudja pontosan a nevét. Tippelgetett elmondta kb miről szól, és hogy jó rég nem látta már. Nos, én azelőtt soha nem ismertem azt a sorozatot, jó régi is, 1990-es. Aztán még beszéltünk, majd ettünk dütit, este pedig épp lefekvésnél nézegettem fb-ot mikor szembe jött velem egy hírdetés és valahogy a nevek és amit mesélt róla valahogy felirmertem, mondom ez nagyon ismerős mintha erről mesélt volna. Egy kvíz volt, megnyitottam és valóban az a sorozat volt, amiről mesélt nekem, amiről azelőtt sosem hallottam, nem kerestem rá. Később ilyen eset megismétlődött a párommal is vele beszéltünk egy helyről ahová ő nagyon el akar jutni, közben facebookoztam. Később feldobott ugyanazzal a várossal utazási hírdetéseket. Ez milyen egybeesés már? Vagy erre milyen magyarázat lehet, tapasztalt más is ilyet? Vagy valamit nem kapcsoltam ki, vagy mi ez hogy olyan mintha lehallgatna a telom?

2022. febr. 5. 16:51
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Az alkalmazás használja a mikrofont, és az elhangzottakból ugyanúgy célzott reklámot jelenít meg. Mesterséges intelligencia és gépi feldolgozás történik, nem konkrét emberek csinálják. Senki (mint személy) nem hallja miről beszélgetsz, de a gépek (Facebook, Google stb. rendszere) igen.
2022. febr. 5. 17:01
 2/10 anonim ***** válasza:
18%
Furcsa, mert napi több órát telefonálok, rendszeresen használom a facebook appot és soha de soha nem tapasztaltam ilyet. Az persze rendszeres, hogy ha valamit keresek neten akkor a cookie-k miatt ilyen tematikájú hirdetés kapok facebookon ( telefonon is ) ez normális. Gyanítom, hogy azoknál is ez áll fent akik "csak beszélnek" róla.
2022. febr. 5. 17:20
 3/10 anonim ***** válasza:
nekem is volt már hasonló, bár nekem google hirdetésnél, nem tudom ilyenkor csak beképzelem, vagy valóban létező dolog
2022. febr. 5. 18:08
 4/10 anonim válasza:
74%

Nem hallgat le a mikrofon, ez csak összeesküvés-elmélet. Ha hangot küldene el, azt egy amatőr informatikus is nagyon könnyen kiszúrná, hiszen a ki- és bemenő adatforgalmat egyszerűen lehet monitorozni, látszódna, ha beszéd közben kimenő nagyobb adatcsomagok.

A kérdés inkább pszichológiai jellegű, amiről a kérdező ír, Baader-Meinhof jelenségnek hívják. Amikor rövid időn belül kétszer egymás után találkozol azzal a tárggyal, személlyel, gondolattal, bármivel, akkor az rögződik a tudatalattidban, és minden egyes megjelenését kiszúrod, és akkor is úgy tűnik, hogy mindenhol ott van, ha korábban is ugyanannyiszor találkoztál vele.

A Facebook/Google és társai algoritmusa erre ráerősít, ugyanis elég, ha a szokásosnál pár másodperccel tovább időzöl egy hirdetés fölött vagy meglepődve hirtelen visszagörgetsz rá, máris relevánsabbnak fogja vélni a többinél, így még többet kapsz belőle, aztán még többet.

Tehát ezért gondolod azt, hogy lehallgatnak.

2022. febr. 5. 18:32
 5/10 anonim ***** válasza:
#4 jókat ír, de annyit azért hozzátennék, hogy ugyan nyers hangot nyilván nem továbbítanak folyamatosan, de egy már feldolgozott összesítő téma-statisztika-szerűséget simán el lehet rejteni az adatforgalomban.
2022. febr. 5. 18:49
 6/10 anonim ***** válasza:

" de egy már feldolgozott összesítő téma-statisztika-szerűséget simán el lehet rejteni az adatforgalomban."

Az már kiderült volna, ha bármelyik telefonban lenne olyan alkalmazás ( vagy hardveres támogatás ) ami a hangot rögzíti,feldolgozza, tageket csinál belőle. Ha brute force alapon csinálod meg akkor qrvasok adatforgalmat generál, ha MI alapon akkor meg elolvadna a telefon a kezedben úgy dolgozna a SoC.

2022. febr. 5. 18:53
 7/10 anonim válasza:
#5: Valóban, de annak is lenne nyoma a hasonló mintázat miatt. Annyira górcső alatt van a Facebook, és az adatforgalom elemzése annyira egyszerű, hogy nincs esély arra, hogy titokban ilyen tevékenységet folytasson.
2022. febr. 5. 18:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm este szeretkezett a párjával, kicsit hangosak voltak.

Másnap megjelent a facebookon néhány óvszer reklám.

Ennyit arról, hogy "nem hallgat le"

2022. febr. 5. 21:11
 9/10 anonim válasza:
Mert egyébként nincsenek Facebookon óvszer reklámok :D
2022. febr. 6. 06:48
 10/10 anonim válasza:
Valahogy használja az alkalmazás a készüléket, ezáltal fogja "rögziteni" a beszélgetéseidet, vagy a partnereidet és feldobja mint lehetséges reklám vagy lehetséges ismerős.
2022. febr. 6. 12:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!