Miért nem tudok csatlakozni a wifire ?
A routeren feltüntetett wifi nevét nem látja a laptop
Tablet barátnőm laptopja 2 telefon látja csak az én laptopom nem
Lehetséges hogy ez a gond
Router-en fel van tüntetve 2,4 és a 5g is. 2,4 zölden világit míg 5g pislákol. Lenovo G50 laptopom ahogy néztem nem támogatja az 5g. Mivel fel van tüntetve a routeren a 2.4 valahogy át tudom alítani ?
Közben telefonról beleptem a wifi beatilásaiba és valahogyan sikerült
Köszönöm segítséged megspóroltam egy switch árát
Örülök, hogy segíthettem! Érdemes átnézni a használati utasítását (ha nincs, letölteni netről) és megnézni, van-e rajta dual mód (egyszerre kommunikáljon mindkét frekvencián a router). Ha társasházban laksz, jó eséllyel körülötted van kismillió eszköz a 2,4 Ghz-es hálózaton és emiatt megtörténhet, hogy szakadozik/lassú az internet ezen a frekvencián. Én mióta átkapcsoltam 5 Ghz-re, azóta pufferelés nélkül tudok filmet streamelni.
Ha jó a lefedettség a lakásban, menjen 5 Ghz-en minden, ami tudja a szabványt és amellett legyen (ne pedig helyette, egyetlen eszköz miatt) a 2,4 Ghz-es hálózat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!