A Facebook-on és a Youtube-on az emberek miért írják ki fordítva a nevüket?
Figyelt kérdés
Oké, ha megfordítja, de ezt látja, akkor átírhatná. Vagy csak sima igénytelenség, hogy "jól-van-az-úgy"?2022. jan. 14. 19:55
1/5 anonim válasza:
Mivel mindkét hely nemzetközi, ezért így értelmesebb.
2/5 anonim válasza:
Van, hogy az űrlap is csalóka, mert vagy a nyugati írásmód szerint kéri a nevet és fordítva írják be, vagy pedig a keleti szerint kéri be (a nyelvedet kiválasztva), de a nyugati szerint jeleníti meg.
Facebookon például egy időben kézzel cserélni lehetett a sorrendet, és nálam most is jól van kitöltve a név mező, mégis fordítva jeleníti meg az oldal a nevet, mert 10+ éve így működött az oldal (most pedig már kivették a csere lehetőségét).
3/5 anonim válasza:
Mert ha beírod a megfelelő helyre a neveket, így jeleníti meg. És hülyén néz ki, amikor pl. gipsz Jakabot megemlíti a face Gipszként (ha fordítva írja be).
Nekem is magyarosra van állítva facén, de ezt tényleg kivették?
4/5 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy ha látja az ember, hogy nem jól van kiírva (akár az oldal hibájából is), akkor miért nem javítja? Ez elég igénytelen szerintem.
2022. jan. 20. 11:23
5/5 anonim válasza:
Szerintem az az igénytelen, amikor valaki a vezetéknév helyére írja a keresztnevét, hogy "jól nézzen ki".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!