Mi a véleményed a Mozilla legutóbbi botrányáról?
Ez nem botrány.
A Mozilla alapítvány anno beállt egy modern - a decentralizáltság, a "szabadság", az adatvédelem szempontjából érdekes - technológia mögé, majd egy másik progresszív ideológia - a "klímavédelem" - miatt kihátrált belőle.
Szóval hozott látszólag újszerű, a korszellemnek és az eszméiknek tetszetős döntést majd egy másik kiütötte azt - ilyenek ezek a progresszív dolgok. Ettől még a termék jó, a felhasználók nem károsultak, nincs itt semmi rettenetes botrány, csak néhány hisztigép problémázik.
Nem tudom, de - állítólag - az egyik egykori Mozilla alapító is beszólt nekik. Aztán, hogy ezzel mi volt a célja, nem-e esetleg valamelyik versenytársnak próbálta a malmára hajtani a vizet, fogalmam sincs.
Én is FF-ot használok, csak kíváncsi voltam a véleményetekre.
Amúgy igen, 2014 óta fogad el b**coint. Valahol logikus, hogy egy alapítvány széles körben próbálja a működéséhez szükséges pénzt előteremteni.
"Nem tudom felfogni hogy pont egy privacy-orientált böngészőnél egy privacy-orientált fizetőeszközzel fizetni miért lett hirtelen, évekkel később gond."
Egyértelmű, ott van benne a topiknyitó hozzászólásban szereplő cikkben szereplő, a Mozillától származó ( [link] ) idézetben:
"A decentralizált webes technológiák továbbra is fontos kutatási területet képviselnek számunkra, de sok minden megváltozott, mióta elkezdtünk kripto adományokat elfogadni. Úgyhogy a mai nappal kezdve felülvizsgáljuk, milyen hatással vannak a kriptóval kapcsolatos jelenlegi irányelveink a klímacéljainkra. Amíg pedig ezt a vizsgálatot végezzük, felfüggesztjük a lehetőségét, hogy kriptovalutában adományozzatok"
Mint azt már #5-ös hozzászólásomban mondtam: az egyik progresszív technológiát - a decentralizált, adatvédelem-központú kriptovalutát - üti a másik progresszív ideológia - a "klímavédelem".
Egyébként ennek az egésznek a kiváltója egy, a kaliforniai egyetem kutatása:
lehet.
Itt lehet megnézni, hogy mennyi energiát fogyaszt a Bitcoin-hálózat a világon:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!