Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mekkora a maximális sebesség...

Mekkora a maximális sebesség érhető el a TP-Link Archer T3U Plus Wi-Fi adapterrel?

Figyelt kérdés

Azt írja minden oldal, hogy a maximális sebesség 1300Mbps. Viszont azt is írják, hogy 2.4Ghz-en 400Mbps-ra képes, 5Ghz-en 867Mbps-re képes.

Most akkor 400/867 vagy 1300? Mikor működik 2.4Ghz-en, és mikor 5-ön? Ha eszközkezelőben átállítom 802.11ac szabványra, akkor csak 5Ghz-en fok működni, és a max sebessége 867Mbps lesz?

[link]

2022. jan. 1. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:

867 Mbps az 5 GHz és 400 Mbps a 2.4 GHz sávon ezek lesznek a valós értékek amiket tud az eszköt.

De nyílván függ attól is hogy milyen messze vagy a routertől illetve hogy milyen routered van.

Routeren tudod beállítani hogy a WIFI-d milyen sávon sugározzon, tehát be tudod kapcsolni a 2.4GHz-t és az 5GHz-t is, ezeknek ha más nevet adsz meg akkor értelem szerűen azt fogja használni amire rákapcsolódtál de ha ugyan azt a nevet állítod be akkor mindig a jobbra fog rákapcsolódni.

Tudni kell hogy a 2.4GHz-nek nagyobb a sugara mint az 5GHz-nak viszont az utóbbin sokkal nagyobb sebességeket lehet elérni

2022. jan. 1. 22:22
 2/6 A kérdező kommentje:
A Routeren hol tudom beállítani?
2022. jan. 1. 22:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez Router függő de általában a Wireless / Vezeték nélküli menüpont alatt tudod megtenni
2022. jan. 1. 22:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én egy UPC ConnectBoxot használok routerként
2022. jan. 1. 22:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Arra ne számíts, hogy a két sáv összeadódik!

Vagy az egyikre fogsz csatlakozni, vagy a másikra.

A router két külön SSID-n lesz elérhető, általában "_5G" utótaggal adja az 5GHz-s jelet (persze átírható). Arra jelentkezel fel, amelyikre akarsz. Nem mondom hogy nem létezik olyan hogy párhuzamosan csatlakozik mindkettőre, de én még nem láttam.

Ha sokat mászkálsz a klienssel (pl. telefon), akkor érdemes mindkét ssid-re feljelentkezni, mert igaz hogy az 5G gyorsabb, de kisebb a hatótávolsága, mint a 2,4G-nek. Így a router közelében gyors lesz a net, de ha kiérsz a telefonnal az 5G sugarából, nem szűnik meg a net, csak lassabb lesz...

Ha fix helyen van a kliens, akkor (persze az 5G hatósugarán belül) elég csak az 5G-re feljelentkezni.

2022. jan. 2. 00:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen
2022. jan. 2. 09:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!