Melyik a nagyobb wifi hatótávolságú router, a TP-LINK TL-WR542G vagy az SMC WBR14-G2?
Az SMC WBR14-G2, egy őskövület. Elavult belsővel és gyenge teljesítménnyel. 15 Mbps- os net felett könnyen megrogyik. torrentezést nem nagyon bírja. Ha jót akarsz magadnak akkor hanyagolod.
A TP-LINK TL-WR542G más sokkal korrektebb, de ebből is csak a v7 hardver verziót szabad megvenni.
Ami a halótávot illeti előre lehetetlen megmondani, minden a környezettől függ falak vastagsága építő/szigetelőanyagok, egyéb természeti akadályok, nagyfeszültségű vezetékek stb.
A TP-linknek leszerelhető az antennája, így szükség esetén a gyári 3 dBi -s antennát le lehet cserélni 1-2 ezer forintos beruházással pl. 8 dBi nyereségűre. Ha így sem lenne elég akkor lehet jelismétlőt (repeater -t) venni. De ezek már olyan árban vannak, mint a router -ek.
Köszönöm a válaszokat :)
17:50-es: azt honnan tudhatom meg hogy v7-es-e?
És ezen a routeren kívül melyiket ajánlanátok még, ugyanilyen vagy kisebb árral?
Így: [link]
Rajta van a dobozán is. De csak akkor tudsz variálni, vele ha boltból veszed személyesen. Rendelés esetén kapsz amilyet kapsz..
Egy ezressel drágábban nagyon jó még a TL-WR741ND
Hardveresen és szolgáltatásokban is odaver a TL-WR542G -nek. Ebben az árkategóriában nincs is más márka/típus amit nyugodt szívvel tudnék ajánlani.
20:28-es: Nekem az számítana, hogy amit most ajánlottál nagyobb-e a hatótávolsága?
A többi dolog nem fontos nekem, mert az a lényeg nekem hogy kb. 50 m-ről legalább lehetne fogni a jelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!