Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudnám lehetővé tenni...

Hogyan tudnám lehetővé tenni a WoL-t? Több lejjebb...

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy ugyebár a Teamviewerrel elméletileg alvó gépre is rá lehet kapcsolódni WoL azaz Wake-on-Lan segítségével.

Egy Lenovo G50 típusú laptopról lenne szó, amit vagy telefonról (vagy másik gépről) szeretnék elérni. A Teamviewer szépen működik, be is van állítva a telefon ID-je az engedélyezett eszközök közé aTVben a WoL beállításokban, mégsem működik. Minden lehetséges tapasztalatot vagy ötletet szívesen meghallgatok.

Előre is köszönöm!

2021. dec. 20. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Ethernet kábellel fog tudni működni szerintem. Azt nem tudom megfejteni, hogy akkor most a tévét ébresztenéd vagy a notit, kifejthetnéd, mi a cél.
2021. dec. 20. 14:58
 2/7 A kérdező kommentje:

TV=teamviewer rövidítés :D

A cél az, hogy bárhonnan be tudjam kapcsolni a gépemet (ehez nem feltétlenül kell teamviewer) és teamviewer-rel csatlakozni rá

2021. dec. 20. 15:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Valahogy tudnod kellene routerből továbbítani a wol packetet, de szerintem lazább és biztonságosabb belső hálón betenni valami kis kütyüt, amibe te belépsz és okosotthonkodsz neki egy ébresztést.
2021. dec. 20. 18:42
 4/7 A kérdező kommentje:
#3as, kifejtenéd ezt bővebben? Érdekes ötlet szerintem, de nem nagyon értek a hálózatokhoz. :(
2021. dec. 20. 19:46
 5/7 anonim ***** válasza:
7-es vagy kilences portot be kellene engedni, szerintem lakossági routereken nemigen lesz ilyesmi. Ha házon belül se működik, akkor uefi setupban lehet nincs engedélyezve, meg hát kelleni fog egy hálókábel.
2021. dec. 20. 20:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Megpróbálom leírni amiket eddig megtettem, hátha valaki rájön, mit csinálok rosszul. Tehát:

-A device management-ben engedélyeztem, hogy a controller felébreszthesse a gépet.

-firewallban is megengedtem

-Teamviewerben bekapcsoltam a wake on lan funkciót, a telefonom teamviewer ID-jét engedélyeztem

-telefonról próbáltam (android), Wake on Lan aplikációban és teamviewer aplikációval is

-a laptop (és persze a mobil is) wifin csatlakozik internethez (olvastam olyat is fórumokon, hogy kábellel megy csak), viszont máshol meg azt írják megy kábel nélkül is

2021. dec. 20. 22:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Biosban engedélyezd a wolt
2021. dec. 21. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!