Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ebayen hogyan működik a...

Ebayen hogyan működik a pénzvisszafizetési garancia?

Figyelt kérdés

Nem érkezett meg a csomagom, lassan lejár a 30 nap a tervezett kiszállítás után (két hét) ezért rányomtam, hogy "More actions" "Didn't receive the item" és "I'd like a refund" ez utóbbi mellé üzenetet is kellett írni, írtam andolul, hogy nem érkezett meg a csomagom, a tracking szerint még el se indult kínából, ezért szeretném visszakapni az árát. Elküldtem, azt írja, hogy legyek türelemmel, nemsokára válaszol az eladó. ha pedig nem válaszolna vagy valami gond adódna közbelépünk.

Itt tartok,a kérdés, hogy mikor fognak közbelépni és miért nem kaptam még vissza a pénzemet??? Ebay money back guarantee van a termékre írva, tehát elvileg azonnal vissza kéne utalják

2021. dec. 19. 23:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kell azonnal visszautalniuk, először egyezkedsz az eladóval, és ha nem találtok megoldást akkor lép közbe az ebay. De fogtok, mert ilyen esetekben az első üzenetváltás után 1-2 nappal többnyire visszautalja az eladó az árat.
2021. dec. 20. 00:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Még magyar webshopoknak is van erre 14 napja, miért gondolod, hogy máshol ne lenne ilyen jog?

Válaszolni fog az eladó, habitustól és értéktől függően a) megkér, hogy várj még pár napot b) felajánlja, hogy újra feladja c) azonnal visszautalja a pénzt.

Az ebay akkor lép közbe, ha X napon belül nem válaszol az eladó, ketyeg az óra a rendszerben, ne aggódj.

2021. dec. 20. 01:17
 3/7 A kérdező kommentje:
2: értem köszönöm. Magánszemély árul, egy darab volt neki, commodore 64. Tuti feladta, mert Kínában végigjárta a traxking kb 8 helyszínt, de fel se szállt, már 36 napja áll egy helyben. Ha elveszik, akkor rengeteg pénzt veszitek, és az eladó is eléggé szarul lesz, mert ő nem csak pénzt hanem a csomagot is elveszítette.
2021. dec. 20. 02:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Az eladónak nem lesz kára, mert ő meg a postától kap kártérítést, ha elveszett. Csak szegény C64 :(
2021. dec. 20. 12:36
 5/7 A kérdező kommentje:
válaszolt az eladó, azt írta, hogy megkérdezte a postahivatalt nálunk (asszem speedpak vagy orangeconnex, nemtom) és azt mondták neki telefonban, hogy már megérkezett európába, ráadásul már magyarországon van, csak épp vámolják, késés van. Aggodalomra semmi ok, nem veszett el (elvileg), mert a csomag az megvan.
2021. dec. 20. 13:12
 6/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát igen, a vám az egy katasztrófa, nekem anno 1 hét alatt ideért a cucc, csak a vámon töltött 2 hetet, de legalább 1 hétig hozzá sem nyúltak, nem is volt nyoma a rendszerben addig,ilyenkor csak az látszik, hogy feladták. Egyébként ilyenkor érdemes keresni google-ben tracking weboldalakat és többnél megnézni, mert van ahol több infód lesz. Ha bejelented ebay-en, akkor az eladót megkeresik és az reagál valamit, de első lépésnek ők is az ajánlják, hogy az eladóval vedd fel a kapcsolatot, ha az megint nem vezet eredményre, akkor tovább lehet menni. Én anno minden ilyet ebay-en keresztül intéztem, akár csak egy levelezést is, így lesz mindennek nyoma.
2021. dec. 20. 14:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen a csomag már itt van MO-n, csak épp vámolják. megvan a fedex tracking száma, de ott is írja, hogy még nem vette fel a csomagot a futár. Onnantól, hogy felveszi 2-3-4 nap és kézhez kapom
2021. dec. 20. 15:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!