Youtubera max milyen kb/s tömörítéssel érdemes feltölteni a videot?
Én eddig 30000-erre tettem a renderelést de a youtube úgyis lerontja.
gondolom, a fullHD egyértelmű, na de milyen kb/s értéket állítsak be, ha a youtube a cél, azaz feleslegesen ne legyen magasabb az érték, mert a YT úgyis lebutítja?
(egy letöltött videonál 3000-et láttam, és végül is nem volt normál monitoron olyan vészes, na de létezik h tizedre lerontja?)
Ha youtobe kompatibilis módon rendereled ki akkor nem kell a youtubenak újra konvertálni és nem ront a minőségen. A Premiere Proban is vannak youtube export presetek,nagyjából akármelyik videóvágóban be tudsz állítani ehhez megfelelő paramétereket.
Ha belősz egy 30k kbit/sec-et és kiexportálod az anyagot H264-ben akkor a feltöltés után a youtube azt átkonvertálja VP9-re vagy AV1-re. Ha alapból így exportálsz akkor meg nem.
A részletes infókat itt találod:
azaz, MP4-re szoktam állítani és 30k kb/sec-re- de úgy látom, ez iszonyú sok, azaz feleslegesen várok órákat a renderelésre ... valahonnan az rémlik h 6-7 ezer kb/s az általános, sőt az sok is már, de ha megnézem pl a nyers kamerafelvételemet, annak 25-26k kb/s a tömörítése.
de azon döbbenek meg igazán h visszatöltöm (próbaként megnéztem) a YT-ról ezt a 30k-s videoanyagot, és az már csak 2900-3100 közötti az érték. tehát tizede ???? akkor van értelme? csak mert igazán ez a faktor növeli meg brutálisan a renderelés idejét.
"de azon döbbenek meg igazán h visszatöltöm (próbaként megnéztem) a YT-ról ezt a 30k-s videoanyagot, és az már csak 2900-3100 közötti az érték. tehát tizede ????"
Ezt hol nézted meg?
3
a letöltött video tulajdonságaiban.
mert kevésnek találod?
én is kevésnek találom, de megnéztem többet is, tényleg ez az átlag ...
de lehet h a letöltő program vesz vissza nagyon belőle, persze ezt nem tudom meg (Format Factory video download)
ha ennyire benne vagy, hadd kérdezzem:
amit látunk YT-on feltöltve, azok ténylegesen meg is őrzik a kb 15 Mb/s-es renderelést?
értem, köszi. na ezt ha jól tudom, nem tudjuk ellenőrizni, mert online nem mutatja semmi h milyen értékei vannak a videonak. na persze kivéve a felbontást.
okés, köszi, de ha tudsz esetleg jobb minőségű letöltőt, megköszönném
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!