Telekom mesh "okos wifi" hálózatot alakítottak ki pár hete egy panelban, viszont a jelerősség nagyon alacsony, tippek ?
Ne használjátok a szolgáltató eszközeit. :)
A wifi lefedettség sok tényezőtől függ. Én úgy szoktam megtervezni egy hálózatot, (pl lakás esetében), hogy megkeresem a lakásban azt a pontot, ami a lakás legtávolabbi pontjaitól kb egyforma távolságra van ÉS maximum 2 fal választja el. Ez persze nem minden esetben lehetséges, ilyenkor szükséges a mesh eszköz.
Amennyiben az első eset áll fent: Ubiquiti UniFi UAP-AC-LR eszközt ajánlom a lakás "közepén" a plafonra felfúrva. Egy beton falat még simán átvisz, de van, hogy kettőt is. Panelben lakom, nekem megfelelő volt.
Családi ház esetén (alapterület és elrendezés függő) de elképzelhető, hogy kevés. Itt hatásos lehet mondjuk a TP-LINK Deco M4 (3db-os változat) és ezzel lefedhető a teljes ház az udvarral együtt is akár.
A szolgáltató eszköze többnyire nem a leghatékonyabb.
(Én pl mindig bridge módba teszem és saját, mikrotik eszközt használok routernek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!