Aliexpress - Ebben az esetben mennyi lehet a vám?
Rendszeres rendelő vagyok, de a mostani helyzet számomra követhetetlen.
Volt egy 4ezer ft-os csomagom szeptemberben, ami simán ideért, többletköltség nélkül. Októberben a 400 ft-os kulcstartóra már 1.000 Ft-ot kért a postás amikor kihozta... Mindkettő EU országból lett feladva, a nyomkövetés száma alapján.
A mostani rendelésem picit nagyobb tétel és nem szeretnék belefutni valami óriási többletköltségbe.
Termék ára: 30.86 $
Szállítás: ingyenes - china post registered air mail,de lehet választani aliexpress standard shippenget, 1.57 $-ért.
A termék ára tartalmazza az áfát.
Mire lehet számítani szerintetek? Köszönöm
Köszi!
De akkor a szeptemberi csomagnál miért nem kértek semmit? Ott sem értesítés, sem más nem volt. Pedig már szeptemberi történet, és július 1-től elvileg így van, hogy fizetni kellene. Nekem olyan hirtelen, mintha a hasukra ütnének ezeknél.
Megmondom őszintén, Én sem értettem a logikát. Mintha kb a hasukra ütnének, hogy na ezért mennyit kérjünk el most?!
IOSS volt használva, az e-mail értesítőben pedig az volt hogy vámkezelésen esett át, ehhez képest a vámkezelés 0 ft-os tételként volt feltüntetve :D
Az értesítő egyik részében még 1599 Ft volt , a lentebb már csak 1400 Ft, amit kártyával kellett fizetni (Azt hittem Én is, hogy az átvételnél kell majd azt az 1599 Ft-ot lehet)
Mindenesetre én örülök, hogy "megúsztam" "ennyivel", de ebből is látszik, hogy gyakorlatilag teljesen kiszámíthatatlan, hogy mennyit kell majd fizetni... Ahogy azt ők ott gondolják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!