Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért van az, hogy csak akkor...

Miért van az, hogy csak akkor jó az internetünk amikor a szerelő itt van?

Figyelt kérdés

Vodafonosak vagyunk (régen UPC) 500-as csomaggal. 150 a garantált minimum, nekünk általában 150-180 a sebesség vezetéken. De néha leesik 10-20ra.

Hetente telefonálgatunk a vodának, hogy mi ez, mindig küldenek szerelőt és amikro a szerelő itt van és kicserél valamit hirtelen 460-480 körüli lesz a sebesség. Nem tudunk neki mondani semmit, mert akkor jó, hiába mondjuk, hogy ha elmegy rossz lesz megint, em tud mit kezdeni vele.

Elmegy, élvezzük a jó netet estig, azán másnap reggel már megint 150 lesz a sebesség.

Szerintem lemondjuk a következő alkalommal.

2021. okt. 19. 13:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom nálatok mi a baj, de a Telekom se jobb, hidd el.
2021. okt. 19. 13:28
 2/14 anonim ***** válasza:
ja, a fogam is csak addig faj, amig be nem lepek a fogorvoshoz
2021. okt. 19. 13:30
 3/14 A kérdező kommentje:
Nincs rákötve semmi router. A felsővezeték oszlopáról bejön a coax vezeték a modembe, kb 15 méter, utána a modemből jön egy CAT5evezeték a számgépbe, 3 méter. Cseréltem vezetéket a modem-gép között, a szerelő cserélt vezetéket a felsővezeték-modem között, nem használt. Modemet is cseréltek 5-ször. Csatlakozókat MINDEN alkalommal cserélte a szerelő. Megmérte, mutatta, hogy na szuper most már jó, 460-at mértem. Megint rámér, 487. Azta. Pár óráig jó, utána belassul.
2021. okt. 19. 13:30
 4/14 A kérdező kommentje:
Oké, hogy megvan a garantált minimum, de basszus 500-as netet fizetünk, a minimum, hogy tudja a 450-et.
2021. okt. 19. 13:32
 5/14 A kérdező kommentje:
Sajnos csak azt tudom elképzelni, hogy csalnak valamit. Nem akarok rosszat mondani, de mi más lehet? Úgy mégis. Vagy olyan varázserővel bírnak ezek a szerelők, hogy hirtelen megjavul minden körülöttük?
2021. okt. 19. 13:40
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
ezért kell a pincében tartani a szerelőt, csak el ne felejtsétek megetetni és csekkolni a láncokat
2021. okt. 19. 13:46
 7/14 anonim ***** válasza:
A garantált minimum pont azért van kitalálva, mert ha az megvan, akkor hiába reklamálsz, ők teljesítik a szerződésben vállaltat. Ha tudsz, válts, ha nem tudsz, akkor nem nagyon tudsz mit tenni.
2021. okt. 19. 13:48
 8/14 anonim ***** válasza:
#6-ost pont én akartam írni 🤣
2021. okt. 19. 14:03
 9/14 A kérdező kommentje:
7-es: sokszor nincs meg az se. 150-et súrolja alulról, felülről. Mintha valaki direkt csinálná, csak sokszor nem jön össze. Termászetesen itt van a felvétel a telefonomon arról, hogy a speedtest-en hogy mutat 80-at is akár.
2021. okt. 19. 14:05
 10/14 Kérdező95 ***** válasza:

Válts telekom vagy digire (csak is optikai!), upc Budapesten remek volt most már a voda érában már ott is vannak problémák, ami városunkban heti legalább 3 alkalommal nincs upc internet és panaszkodnak a helyi facebook csoportunkba, a városban már a vodafos üzlet is bezárt mert nem tudnak senkit se felvenni mert mióta átvették az upc-t sorokban reklamáltak az emberek, bár tegyük hozzá nálunk alapból az upcnek régi a rendszere, tehát az upc alatt voltak gondok.

Ha a többség lemondaná egyszerre a vodás szerződését vagy nem kötne már újat, csak ezzel lehetne hatni a szolgáltatókra

A digi és a telekomot azért ajánlom mert az a mostani években lett kiépítve és valóban mindkettő szolgáltató hálózata korszerű

Pest megye 3 választókerület

2021. okt. 19. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!