Jött egy email, rendes Gmail-ről össze-vissza számokkal és egy .htm fájllal aminek a tartalma ez?
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="143sdfsf4564t4t.css" onerror="document.location.replace(window.atob('aHR0cDovLzIwMjFwcm8xLmluZm8vNlRTN1o3YkM/ODIwODQ2MyA='));" />
Mit csinál ez a kód?
Egyébként az benne a trükk, hogy úgy néz ki a kód, mint ha csak egy CSS-t akarna betölteni (abban írják le, hogy a weblapon mi hogyan nézzen ki - röviden), viszont a hivatkozott fájl nem létezik, ezért lefut az "onerror"-ba írt kód, ami pedig annyit csinál, hogy a base64-gyel kódolt URL-t visszaalakítja, majd átirányítja oda a böngészőt.
Valószínűleg hamarosan ezt a trükköt is tiltólistára teszi a gmail és akkor nem kapunk több ilyet. :D
Én is pont erre gondoltam.
Olyan címemre is megkaptam, amire spam se nagyon jön.
5,6-t kérdezném
Amire kaptatok emailt, facebookhoz fűződnek? Vagy valamelyik Zuck. oldalhoz ahol volt leállás?
Igen, azzal vagyok Facebook-on.
Én is inkább erre gondoltam, mint hogy közvetlenül a Google-től jutottak volna ki.
Nekem nincs facebookom és ezt a gmail címet sem használom aktívan. Már lassan 2 éve áttértem más szolgáltatóhoz, a különböző regisztrációimat 99%-ban leköltöztettem a gmail címről.
Ma véletlenül megnyitottam a Thunderbird-öt, ahova még fel van véve, hogy lássam, ha valami fiókról még érkezik oda levél és megreklamálhassam, akkor láttam, hogy jött 2 levél külföldi nevű feladótól tárgy nélkül.
Szóval nem, vagy egy régi leak valahonnan máshonnan, ami nem a Facebook, vagy maga a Google szivárogtatott.
Az a furcsa, hogy a címzettek között (mert még csak nem is Bcc-be rakta a spammer) a legtöbb magyar.
Egyébként a másik gmailemre is kaptam kettőt, amivel ha jól tudom, nem vagyok Facebookon (lehet, hogy régen voltam, de töröltem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!