Magyarországról melyik ebay oldalon érdemes nemzetközileg árusítani? Hogyan számoljátok ki a postaköltséget az EU és különböző országokba? Melyik futárszolgálatot használjátok erre?
Sziasztok
Bocs hogy beleszólok más topikjába de lehet hogy tudtok segíteni, mert a kérdésfeltevőnek is sikerült.
Hülyeséget csináltam, eladtam az ebay-en valamit átszámítva ~29e Ft-ért de csak ~7500Ft szállítási díjat adtam meg, ami Europába elég lenne de másik kontinensről vették meg, viszont a Posta oda ~18E Ft-ért szállítaná el..
Vagyis 11e Ft-ot buknék az egészen, aztán lejön az ebay ~14% haszna és alig marad valami.
Valószínűleg elfelejtettem bejelölni hogy csak Europa vagy ilyesmi vagy a többszöri változtatáskor kivettem a pipát.
Ilyenkor mi az jó megoldás? Köteles vagyok azt a postaköltséget elfohadni amit megadtam? A Vatera szerint ilyenkor polgárjogi szerződés kön létre amit teljesíteni kell.
A vevő megvétel előtt már küldött alacsonyabb árajánlatot, így alószínúleg semmi kedve kifizetni a plusz 11e postaköltséget a 7500 Ft felett.
Vagy ad egy negatívat vagy az Ebay szankcionál emiatt, mert nekik is bevételkiesés?
Az a inkorrect ha azt írom a vevőnek hogy elromlott az eszköz? Műszaki eszközről van szó, ráadásul régi, simán elromolhat. Vagy azt mondom hogy elkeveredett, nem találom., Ráadásul túl kevés napot, kb 11 napot adtam meg szállításra, már biztos nem ér oda akkor sem, ha ma feladnám.
Kösz a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!