Deezer vagy Spotifly?
Spotify, olcsóbb és több a tartalom.
Ha a minőség fontos akkor Tidal inkább, bár elég borsós árú.
Spotify ha több, újabb tartalom kell, átlagos minőséggel, átlagfelhasználásra.
Deezer akkor ha van hozzá mindened amin ki tudod hozni belőle a maxot.
Nekem a Youtube Music vált be (a hirdetések miatt amúgyis fizetem a prémiumot) így egyuttal ez a része is meg van oldva.
A középkategóriás bluetooth füles miatt pedig nem is próbáltam összehasonlítani a minőségeket, mert így sajnos nem az a szűk keresztmetszet.
Egy vezetékes egyszerű earpods-cal is hallható különbség normál és a Hifi minőség között Tidal vagy Apple Music streamnél.
Az apple Music olcsón (kb 1500Ft/hó) kínál CD minőséget, tartalom szempontjából viszont nem tudom mennyire hasonló a Deezerhez vagy Spotify-hoz képest.
A hangminőségben gyakorta mindhárom szolgáltató ugyanazt adja, bár a Youtube Music max csak 256 kbps, míg a Spotify és a Deezer 320 kbps. A Hi-Fi persze más tészta. Én személy szerint nem vettem észre különbséget a 128, 320 és 1411 kbps között! Neten vannak erre tesztek is, még véletlenül se találtam el.
Nálam a Deezer a nyerő. Valahogy jobb az UI és persze, ami számomra rég fontos: van szundi funkció. Bár csak presetek, régen míg Deezer Labs-es funkció volt szabadon állítható volt. Csak a megszűnt Google Play Music volt még ilyen. Valamint lehet saját zenét is feltölteni.
Szerintem ez személyes preferencia. De mindegyiknél tudsz egy próbahónapot ingyen tesztelni.
A Spotify miért olcsóbb? Mert az eurós árral, bír, ami 5 euró ergo cirka ~1800-1900 és az euró romlik. Míg a Deezer fix 1499 Ft, a Youtube Music dettó, pár YouTube Premium esetén mind a zene, mind a reklámmentes YT jár 1790 Ft-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!