2022 lesz hamarosan. Miért nincs egy olyan oldal ahol meglehet nézni a helymeghatározást mobilszám alapján?
"...engem tökre nem érdekelne és egyáltalán nem zavarna, hogy valaki esetleg látja a tartózkodási helyemet.. Mi is azzal a baj?"
Hogy vissza lehet vele élni. Az vele a baj. Megnézik mikor nem vagy otthon, akkor rabolják ki a lakást pl.
Van olyan környék, ahol nyugodtan benne hagyhatod a nyitott kocsiban a kulcsot az utcán, és senki nem fog hozzányulni, meg van olyan is, ahol lezárva leparkolsz, és a színesfémgyűjtők, már ott várják, hogy elmenj. És ez nem csak Magyarországon van így, hanem más országokban is.
Mi egyébként elég nyugis környéken élünk, szökőévente egyszer hallani betörésről, de még így is kipakoltak a szomszédtól az egyik éjszaka, mert pont nem volt otthon. Ezt azért is tudjuk, mert a mi kukánkat lopták el, hogy legyen mibe pakolniuk. Elég erős kapuja volt, még bent is be volt zárva az ajtó, mégis betörtek. És nem osztotta meg közösségi médián, nem követték le telefonon, hanem kifigyelték, és mással is megcsinálták. Ha a telefonon megtudnák nézni az ilyen emberek, hogy ki hol jár, akkor állandóan gyüjtögetni járkálnak, mert tudják, hogy hol nincsenek otthon. És ez nemcsak Magyarországon van így, hanem mindenhol vannak ilyen emberek, főleg szegényebb országokban.
Na meg alapvető emberi jogok. Mi köze van hozzá másnak, hogy én éppen hol vagyok? Egyáltalán te miért szeretnél ilyet? Mert az hogy téged nem zavar, hogy lekövetnek nem indok arra, hogy mással ezt megtedd.
"De ahhoz elég az általad említett facebookos "Hurrá, elmentünk nyaralni" kifejezése kapaszkodni, hogy kirámolják a házat. "
Az a különbség, hogy egy dolog ha nyilvánosságra hozod a telefonszámod hogy bárki felhívjon, vagy nem hozod nyilvánosságra de a tudtod nélkül bárki megtudhatja.
Vagy megadod nyilvánosan önként hogy mennyi pénzed van a bankodnál és mellékeled a bankkártya adataid hogy más pénzt vehessen fel.
vagy ezt nem adod meg, de a tudtod nélkül egy nyilvános fórumon elérhető.
Szerintem ez igen nagy különbség.
Rengeteg problémát okozna ha bárki meg tudná nézni bárki tartózkodási helyét a mobiltelefonja alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!