Kollégiumba vezetékes net használatához milyen utp kábelt célszerű venni?
Van ugyan wifi, de gyakran ledobja a laptopom és ezért kellene a vezetékes net. Elvileg csak 100Mbps sebességet enged a gép (Dell inspiron 17 5570), de igazából a legfontosabb, hogy skype-os vagy teams-es videokonferenciából ne dobjon ki. Azt olvastam, arra ez a sebesség elég. Viszont a kábelhez nagyon nem analfabéta vagyok, fogalmam sincs, milyet kellene vennem. Azt felfogtam, mit jelent a Cat5 és társai. Úgy döntöttem, Cat5e mellett maradok a max 100Mbps ellenére. De nem nagyon tudom, mi különbség UTP, STP, FTP vagy LAN között. Hálás lennék, ha valaki leegyszerűsítve elmagyarázná úgy, hogy én mint laikus is megértsem.
Illetve szívesen fogadnék javaslatokat, hogy milyen típusú kábelt vegyek kollégiumi használatra vagy milyen szempontokat érdemes még figyelni.
A válaszokat előre is köszönöm.
UTP, STP ezek mind LAN kábelek. UTP kábelt vegyél, az STP/FTP az fém csatlakozós, árnyékolt vezeték, felesleges plusz kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!