Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha valaki felcsatlakozott a...

Ha valaki felcsatlakozott a hotspotomra és lopta a netet, megtudhatom, miket művelt?

Figyelt kérdés

Telefonomon korlátlan net van és megosztottam a gépre. Közben csináltam mást és észrevettem, hogy a gépemen kívül más is fent volt, gyorsan levettem, letiltottam. IKb. egy óra, bármit csinálhatott. Ha valami olyat csinált valaki a neten, elővehetnek?

Nem kódoltam le, ritkán szoktam ilyet és ha titkosítást rakok rá, valamiért nem csatlakozik a laptop, akármit csinálok. Falun lakunk, itt 200 méteren belül csak egy öreg néni lakik, aki 90 éves, nem netezik, nem is érne el addig. A megosztás csak a házunkon belül és esetleg nagyon közel a falhoz ér el, az udvarban már és távolabb nem , kipróbáltam többször. Ezért biztonságban szoktam megosztani néha, városon nem csinálnám meg. A szüleim tv-t néztek, egyikük sem volt!!!

Mikor kidobtam a ifimről, hallottam, hogy ugat a néni kutyája, mindig akkor szokott, mikor előtte az úton elmegy valaki. Szóval szerintem akkor lépett le az illető. Más ki lehetett volna?

Egyébként nem biztos, hogy ő volt, de egy jó ideje zaklat egy alak, nagyon durván, bármire képes, nagyon durva húzásai voltak, zsarolás, fenyegetés is... Nem akarom ide leírni, mert mellékes, meg hosszú lenne, a világ egyik legnagyobb elmebetege.... Ő csinálta azt többször, hogy éjszaka idejárt leskelődni utánam. Volt, hogy hetekig, éjjel és órákat itt szaglászott... Komoly, de nem ez a legdurvább... Simán kinézem belőle, hogy megint itt járt. Meg azt is, hogy küldözgetett valamit, hogy velem kicsesszen... Volt ilyen húzása is, hogy még ő jelentett fel engem, mert szólni mertem, meg direkt átcseszett, hogy hívj, megbeszéljük, közben csapda volt, nem vette fel, vagy felvette, nem szólt bele... És bement a rendőrségre, hogy zaklatom... Meg maga csinált kamu Facebookot és azt állíotta én voltam, stb. Nagyon durva, nem áll le, a szüleim támogatják.

Nem kamu a sztori,ha esetleg csinált valamit, lehet bajom? Nem biztos, hogy ő volt, de lehet éppen észrevette a wifimet, aztán azon csinált kamut stb. Az nem érdekelne, ha valaki szimplán lopta. Kamuzást nem kérek, köszi. Csak egy MAC címem van az illetőről.

2021. szept. 7. 23:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon tudod utólag megnézni előkészület nélkül.

[link]

Vagy logot kell valahogy kicsalnod a telefonodból.

Bajod nem származhat belőle, csak ha nem biztonságos oldalakat látogatsz. Azt láthatja, hogy milyen oldalakat böngészel esetleg.

2021. szept. 8. 00:23
 2/6 A kérdező kommentje:

Többet nem fordul elő, bár így a laptopra nem tudom megosztani többet....

Nem attól félek, hogy ő láthatta-e én miket csináltam, mert egyrészt nem érdekes, kettő nem is lehetséges... Hanem, hogy az én IP címemet felhasználva csinál valamit, hogy rám kenje, például emailezik, felregisztrál valahova, valami kamu fiókot csinál és megpróbálja beadni, vagy valami törvénytelent az én IP címem mögé bújva... Simán kinézem belőle, és meg is teszi. Persze nem biztos, hogy ő volt. Belőle a legrosszabbat kell kinézni, vagy annál is rosszabbat. Aztán magyarázzam ki, hogy nem én voltam...

De durva, hogy valaki éjjel netet lop nálunk... A feleségét nem különösebben érdekli, ha éjjelente órákra eltűnik, volt, hogy véletlen össze is futottunk, akkor még nem csinálta ilyen durván. Azt hazudta, hogy elvesztet valamit, azt keresi éjjel... Aztán még hetekig idejárt.... Macskámat is ellopta egyszer...

2021. szept. 8. 00:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Utólag azt se nagyon tudod megnézni.

Hasznos oldalak:

[link]

[link]

[link]

2021. szept. 8. 01:19
 4/6 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam, csak az udvarunkban jó, odébb nem, úgyhogy az udvarunkban kellett lennie ennek az illetőnek, éjjel.

Milyen hasznos oldalak, egyiknek sincs köze ehhez... Tuti szórakozol, vagy nem tudom...

Feketelistán van-e az IP címem? WTF? Másikon rajta vagyok-e a szivárogtatási listán? Ezek hogy is kapcsolódnak ehhez....

Én attól félek, hogy ez az elmeroggyant az én wifimről csinált valamit, kitellik tőle, szokott éjszaka sorozatban itt ólálkodni.....

2021. szept. 8. 11:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem ez volt a kérdésed, de gondolom megosztom veled, hogy az internetedet nem csak wifin oszthatod meg, hanem usb kábelen keresztül is megtudod. Sőt, talán gyorsabb is. Kábeles csatlakozás pedig nem kér jelszót, így bátran kódolhatod a hostpotot.
2021. szept. 8. 12:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2021. szept. 8. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!