Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Honnan tudhatnám meg hogy...

Honnan tudhatnám meg hogy melyik videórészlet okozta a szerzői jogi követelést?

Figyelt kérdés
Ma kaptam egy emailt a Youtube-tól hogy az egyik videóm le lett tiltva mert szerzői jogi követelést kapott. Több hónapja fenn van, tehát nem új videóként tiltották le, és eddig semmi gáz nem volt vele, ráadásul van két másik ugyanilyen típusú videóm is (válogatások sporteseményekből), azok nem kaptak semmilyen követelést (hála az égnek, lekopogom). Mivel ezeket összevágom több kisebb részletből (és mint írtam, a másik két videóm továbbra is érintetlen és pénzt szerez) így nyilvánvaló hogy valamelyik videórészlet az amelyik most került fel a "globális feketelistára", és emiatt nullázták a teljes videómat. Érdekelne, hogyan tudnám kideríteni anélkül hogy minden egyes részlettel (több tucat részletből van összevágva) végig kéne zongoráznom, hogy melyik részlet az amelyik fennakadt a szűrőn? Mert akkor vagy kivágom, vagy torzítok rajta videószerkesztővel, de nem akarnám hogy egy részlet miatt kukázva legyen az egész, elég sok embert érdekelt már eddig is...

2021. aug. 24. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Az ilyen összevágott videóknál elég gyakori. Az mondjuk nem zavar, hogy más videóiból összevágni egy újabb az ha csak nincs meg minden forrás videó szerzőjétől az engedélyed akkor az durva szerzőijog sértés? (főleg ha még pénzt is keresel vele). Én nem csodálom, hogy erre ugranak.
2021. aug. 24. 21:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Milyen durva szerzőijog-sértés? Fair use van youtube-on, kb. 1000 milliárd hasonló videó van, sokan csomó pénzt is keresnek ezzel, nem ám 300 Ft-ot (én kb. ennyit kerestem ezzel a videóval, az tényleg marha sok...) Pont ezt mondom, hogy a videó többi részével semmi gond nincs, mivel azokra nem nyújtottak be követelést, fair use miatt. Pont ezért akarom megtalálni azt az egy részletet ami valami miatt kivétel, akkor azt kidobnám hogy ne legyen jogsértés. Amúgy is írták a figyelmeztetésnél hogy, szó szerint idézem: "Ez nem szerzői jogi figyelmeztetés. Ez a követelés nem befolyásolja fiókod állapotát" - ergo jogilag ez nem is problémás, csak valamivel egyezett az egyik részlet amire követelést adtak be és amiatt csapott le rá a szoftver. Ezt szeretném kikerülni, erre kéne megoldás, nincs kedvem a kismillió részlettel egyenként végigjátszani hogy most melyiknél tilt és melyiknél nem...
2021. aug. 24. 21:25
 3/5 A kérdező kommentje:
*ezt szeretném kideríteni, nem "kikerülni", bocsánat. Szóval hogy melyik videórészlet a problémás, és akkor azt törölném.
2021. aug. 24. 21:30
 4/5 IV. KecskeShajt ***** válasza:

[link]

Itt nézelődj, nekem most üres, úgyhogy nem tudom pontosan leírni.

Elvileg ki lesz emelve a videódban a problémás rész.

Velem előfordult, hogy valami szélsusogásszerűség miatt kaptam ilyet.

2021. aug. 25. 00:27
 5/5 Mucopus ***** válasza:
48%
Másnak a videóját használtad fel,ne aggódj majd a többire is fog jönni email.
2021. aug. 28. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!