Külföldi csomag vámkezelésnél hogy is van ez?
Ugyebár a július 1-én bevezetett törvény 399 Ft vámolási díjat kér a posta, illetve a 48 órán belül nem fizetem azt be online, akkor abból 800 Ft lesz..
Hallottam olyanról is, hogy megoldható E-vámon keresztül is a vámolási procedúra és akkor nem kell a 399 Ft-ot kifizetni. Erről tudtok esetleg valamit, hogy ez hogyan működik?
Köszönöm előre is !
Most kicsit utána olvastam és sajnos úgy még rosszabbul járnék.:(
Itt egy cikk róla, ha mást is érdekel esetleg: [link]
A küldemény érkezéséről jön egy üzenet a telefonunkra, amiben megtalálható a küldemény azonosító kódja és egy hozzáférési kód, amiket itt kell megadni: [link]
Ennek a két kódnak a megadásával lehet online fizetni. Viszont a vámeljárás így is, úgy is pár százasba kerül. Ha nem jött SMS, akkor passz, marad az átvételkor történő fizetés, ami kétszer annyiba kerül. Nekem sok csomagom jön mostanában, a legtöbbről kapok SMS-t és online fizetem őket. Azonban az egyik küldeményemről valamiért nem értesítettek, így azért a teljes vámolási költséget kellett fizetni, amikor hozta a postás.
Utolsó vagyok.
Ja a válasz lemaradt, emailt küldtek az utalásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!