Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Visszasírjátok a a régi...

Visszasírjátok a a régi honlapokat?

Figyelt kérdés

Nem vagyok szakértője ennek a témának. Nekem a mai honlapok egyszerűen nem tetszenek. Igen, nagyon szépek, igényesek, jól néznek ki, de nagyjából ennyi pozitívumot tudok róluk elmondani. Hatalmas képek mindenhol, csak a lényeget takarja ki.

Szinte mindenhol javascriptet látok, és sokszor iszonyú erőforrást zabálnák ezek a lapok. A funkció gyakorlatilag a háttérbe szorult, nehéz rajtuk keresni.

Régen nagyon tetszett, hogy letilthattam az előugró ablakokat, most már nem klasszik értelemben ugranak elő ablakok, hanem magában a honlapban ugrik elő egy valag kis ablak, amivel semmit nem lehet kezdeni. Ha letiltom a javascriptet, be sem hozza magát a honlapot.

A Gmail pl. nekem mindig is furcsa marad, lassan tölt be, a kattintásoknál érzékel egy minimális lassuságot, laggot. Régen sokkal rosszabb gépem volt, de azok a honlapok simán futottak.

Nem youtube 1080p -re gondolok, az nyilván eszik nem kevés erőforrást, hanem webshopok, gmail, híroldalak és szinte minden más...

PL:

[link]

Azt hiszem ez 10 éve változatlan, és lehet mondani a design-ra, hogy elszállt felette az idő, de logikus, a menü tökéletes, és nem lassú, mégha nagy statisztikákat is nézek.

Elrettentő példa: új elvira

[link]

Igen, új idegesítő. Lassabb, mint a régi, átláthatatlan, és ezeknél mindig az az érzésem, mintha egy kocsonyában húznám a kurzort... Arról nem is beszélve, hogy már az arcomba tol 2 ablakot olyan információval, amire semmi szükségem...

2021. júl. 24. 23:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, régen jobbak voltak. Abban nem változott semmi, hogy régen a flash volt, ami lezabálta az erőforrásokat most a javascript, szóval ugyan úgy túlbonyolítják az oldalakat, mint régen. De régen meg tudták oldani, hogy a javascriptek rendesen fussanak, az oldalak lassú mobilnet (pl Edge) alatt is tűrhető sebességgel betöltődhenek. Ma már a javascriptek annyira túl vannak bonyolítva, hogy sokkal erősebb rendszereket úgy megfognak, mint régen a gyengéket a flash, lassú net alatt pedig timeoutolnak. A mobilnet hajnalán 200 MB bőven elég volt. Ma már 2 GB simán elmegy böngészéssel.
2021. júl. 24. 23:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyréészt egyet értek. Ez a mai "flat design", amit nem csak weblapoknál, hanem általánosan UI-knál használank számomra iszonyat taszító.

[link]

[link]

[link]

[link]

És annak ellenére, hogy látszólag leegyszerűsítenek/lebutítanak dolgokat, erőforrászabálóbb, mint valaha.

Weblapoknál is a szimpla felszínen túl még rengeteg egyéb hülyeség van. Mindent harmadik féltől hívnak meg, ami régen a saját szervereken futott. Az internet 80%-a, ha nem több, megdöglik, ha a Cloudflare-nél valami gikszer van, nem beszélve a totálisan fölösleges közösségi médiaintegrációról, huszonegy millió cookie-ról és trackerről, erőszakosan nyomuló reklámokról. A weblapokat sokszor valami idióta szerkeszőben legózzák össze, aminek egy iszonyat túlbonyolított saláta kód a végeredménye, ami a felszínen úgy néz ki, ahogy elképzelték, csak egy 20-szor hosszabb kód van mögötte a szükségesnél.

2021. júl. 25. 00:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kivéve a flasht.
2021. júl. 25. 01:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez a honlap hihetetlenül lassú, pedig szinte nincsen rajta semmi. :D

[link]

Már a görgetés is fájdalmas.

Sőt, nekem ez sem tetszik, amikor egy honlap egy darab oldal, ha rákattintasz egy menüpontra, csak lejjebb görget magától. A képek változnak, és maguktól mennek, ami csak az információt teszi átláthatatlanabbá. Szép, modernnek hat, de én elveszek benne, és inkább egy marketing az egész, mint informatív oldal. Mintha egy videót néznék, változnak a bejegyzések, el sem tudom olvasni, hogy miről írnak.

[link]

Ez szintén, ennyire lassú honlapot még életemben nem láttam:

[link]

2021. júl. 25. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerencsére vannak azért még ma is jól használható és átlátható oldalak. Nem tudom, ezt ismeritek-e:

https://www.gyakorikerdesek.hu/

2021. júl. 25. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!