Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » PoE switchre rádughatok nem...

PoE switchre rádughatok nem PoE-s eszközt?

Figyelt kérdés

Mondjuk egy másik switchet?

Ezt a típust néztem ki magamnak: [link]

2021. júl. 13. 08:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. A PoE csak akkor ad ki áramot, ha azt a kliens kéri (azaz egy minimálisat ad, hogy fel tudjon éledni a kliens és kérni a kakaót, de ez veszélytelen a nem PoE eszközökre).
2021. júl. 13. 09:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A kiszemelt eszköz annyira PoE, hogy PoE switchről/-tápfeladóról IS táplálható (a 8-as számú portján keresztül - bővebben erről a telepítési segédletben: [link] ) - ezt nevezik PD-nek vagyis Powered Device-nak az IEEE 802.3af/at/bt szabványban - de mindegyik portjára csatlakoztathatsz hagyományost eszközt.

Az olyan - 802.3af/at/bt - szabványú switchek - ezeket hívják PSE-nek, vagyis Power Sourcing Equipmentnek - portjaira, amelyekre szabványos PoE-képes eszközök csatlakoztathatóak, köthetsz nem PoE-s eszközt is - a switch ellenőrizni fogja, hogy PoE képes-e.

A passzív, nem szabványos PoE-val felszerelt - ilyesmiket gyárt(ott) a Motorola (Cambium), Ubiquiti Networks, MikroTik - eszközöknél csak óvatosan: ott a tápfeladó nem detektálja a rácsatlakoztatott eszköz PoE-képességét, így - ha nem tartalmaz túlfeszültség-elleni védelmet, nincsen galvanikus leválasztása - az érzékenyebb eszközöket rosszul érintheti.

2021. júl. 13. 10:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, ezt a switchet elnéztem, ez nem az, amire szükségem van. Én 6 PoE-s kamerát és legalább egy nem PoE-s switchet szeretnék csatlakoztatni, ehhez keresek switchet.

2021. júl. 13. 12:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha csak nem gigabites portja van az eszköznek, akkor eleve be sincs kötve benne az a szál, amin a power megy. De ha mégis, akkor is minden ethernet illesztő egy leválasztótrafóval kezdődik, szóval gyakorlatilag nem lehet tönkretenni.
2021. júl. 13. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:

#4: "Ha csak nem gigabites portja van az eszköznek"

Ami mostanság már eléggé gyakori...

"minden ethernet illesztő egy leválasztótrafóval kezdődik"

Jó esetben. Gyakorlatilag meg nem - ezt a saját káromon tanultam meg ;( - passzív PoE esetén oda kell figyelni.

#3: Az említett TP-linknek vannak 802.3af/at szabványos switchei:

[link]

kérdés az, a kamerák milyen szabványúak, mennyire teljesítményt vennének fel.

2021. júl. 13. 14:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Közben megtaláltam a megfelelő switchet, már meg is rendeltem: [link]

802.3af/at szabványúak a kamerák is.

2021. júl. 13. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!