Képátméretezés tömegesen link alapján?
Tömeges letöltés kivitelezhető httrack-el ( [link] ), tömeges átméretezés bármilyen kötegelt munkavégzést támogató képnézegető/konvertáló programmal - mint például az Irfanview ( [link] ), az XnView ( [link] ) vagy a parancssoros imagemagick ( [link] ).
De erre tényleg valami szkriptet lenne ajánlatos írni - például Pythonban a letöltéshez ott urllib modul, átméretezéshez a pillow; de ha már weboldalról van szó: PHP-ból is megoldható a kép átméretezése a GD ( [link] ) vagy az imagemagick ( [link] ) segítségével.
Felesleges szerintem átméretezni. Miért tennél ilyet?
-hogy kisebb legyen és elvesszenek a mini képen a részletek?
-hogy nagyobb legyen de homályosabb? Mint a 4K TV-n a VHS felvétel..?
import requests
import os
from urllib.parse import urlparse
from PIL import Image
with open("imgs.ini") as f:
content = f.readlines()
content = [x.strip() for x in content]
images = 0
for imgURL in content:
images += 1
nm = urlparse(imgURL)
name = os.path.basename(nm.path)
print("==================================================")
print(name + " letöltése...")
image = Image.open(requests.get(imgURL, stream=True).raw)
print(name + " átméretezése...")
new_image = image.resize((400, 400))
new_image.save('dli/_resized-'+name)
print("\n\n\nProgram lefutott, " + str(images) + " kép lett letöltve és átméretezve!")
Nem teljesen értem. Saját weboldal, ahonnan letöltöd, átméretezed és visszatöltöd a képet?
A linkek birtokában egyszerre le lehet őket tölteni letöltéskezelővel, pl. jDownloader2. Csoportos átméretezésre pedig pl. FastStone Image Viewer-t tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!